Päikesekuivatatud tomatitega hummus
Imehea hummus koos päikesekuivatatud tomatite ja värske basiilikuga. Maitseplahvatus ja siidisus on garanteeritud!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit minutit
Aeg kokku: 30 minutit minutit
Toidukord: Eelroog, Kastmed, Snäkk
Köök: Lähis-Ida
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 15
Calories: 53kcal
- 200 g leotatud kikerherneid (ideaalis vähemalt üleöö või kasutad konserveerituid kikrherneid 1 purgi)
- 60 g päikesekuivatatud tomateid
- 50 g tahiinit
- 60 g sidrunimahla
- 1 suur küüslauguküüs
- 2 spl päikesekuivatatud tomatite õli
- 1 väike peotäis värsket basiilikut
- ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
- ½ tl soola
- ¼ tl (valget) pipart
Valikuline:
- 2-3 tl külma vett
- ½ tl soodat
Kaunistuseks:
- 1 spl Extra Virgin oliiviõli
- Suitsutatud paprika pulbrit
- Värsket peterselli
Valikuline samm: keeda eelnevalt leotatud kirherned soodaga 10-15 minutit tasasel tulel, kuni näed, et pindmine kiht (koor) tuleb lahti. Kui kasutad konservkikerherneid, siis võid isegi veidi vähem keeta.
Lisa blendrisse/köögikombaini tahiini, sidrunimahl ning küüslauk. Blenderda segu, kuni kõik on ühtlane ja kreemjas.
Lisa kikerherned ning päikesekuivatud tomatid koos õli, soola, pipra, vürtsköömnete ja basiilikuga, purusta ühtlaseks.
Kui segu on ühtlane, jäta blender/köögikombain tööle ning lisa viimasenakülma vett kuni näed, et segu muutub eriti kreemjaks.
Serveeri - nirista peale Extra Virgin oliiviõli, suitsutatud paprika pulbrit ning värskelt hakitud peterselli!
1 portsjon sisaldab: 30g | Kaloreid: 53kcal | Süsivesikuid: 5g | Valku: 2g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.