Kikerhernekotlet ehk falafel
Selle retsepti järgi saad mõnusalt maitsekad ja värsked kikerhernekotletid, mis sobivad salatisse, prae kõrvale, niisama näksimiseks kui ka lihtsalt võileiva vahele! 😍
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit minutit
Aeg kokku: 45 minutit minutit
Toidukord: Eelroog, Snäkk, Taimne
Köök: Lähis-Ida
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 8
Calories: 114kcal
- 250 g leotatud kikerherneid
- 2-3 küüslauguküünt
- 100 g punast sibulat
- 18 g värsket peterselli
- 14 g värsket koriandrit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- ½ tl soola
- ½ tl Cayenne'i pipart
- ½ tl soodat
- 150 g õli
- Seesamiseemneid
Pane kuivatatud kikerherned üleööks kuni 24h külma vette likku.
Kuivata täielikult kikerherned ning purusta koos küüslaugu, sibula ja maitserohelisega.
Tõsta saadud segu kaussi ning lisa maitseained ja sooda, sega läbi ja tõsta külmkappi veidikeseks maitsestuma (umbes 30 minutiks).
Vormi falafelid käte vahel lapikuks ning lisa mõlemale poole ka veidiseesamiseemneid.
Kuumuta pannil/potis õli ning lisa sinna falafelid, prae mõlemalt poolt 1-2 minutit.
Tõsta falafelid köögipaberile jahtuma, et üleliigne rasv saaks paberisse nõrguda.
Serveeri!
1 portsjon sisaldab: 1falafel | Kaloreid: 114kcal | Süsivesikuid: 10g | Valku: 3g | Rasvu: 7g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 2g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.