Parim ja pehmeim burgerikukkel
Need burgerikuklid on väga-väga pikalt mu lemmikud olnud - kuna iga burgerikukkel on NIII pehme, mahlane ja vetruv. Oma mahlasuse saab kukkel tänu gluteenipastale ehk tangzhongI'le.
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit minutit
Küpsetusaeg: 20 minutit minutit
Kahekordne kergitus: 1 tund tund 30 minutit minutit
Aeg kokku: 2 tundi tundi 10 minutit minutit
Toidukord: Küpsetised, Õhtusöök
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 8
Calories: 251kcal
Gluteenipasta
- 20 g nisujahu
- 20 g vett
- 65 g täispiima
Kukkel:
- 90 g täispiima
- 20 g vett
- 10 g kuivpärmi
- 340 g nisujahu
- 6 g soola
- 12 g suhkrut
- 2 muna
- 35 g toasooja võid
Valikuline
- 1 muna (kuklite määrimiseks)
- 2 spl sibulahelbeid (kuklite sisse)
- 1 spl valgeid ja musti seesamiseemneid (kuklite peale)
Valmista pasta – kaalu potti vesi, täispiim ja jahu ning sega kõik läbi.
Kuumuta ja sega aeg-ajalt kuni paksenemiseni.
Sega kokku kuum vesi ja piim (et saada käesoe segu) ning lisa sinna pärm ja suhkur.
Kaalu kaussi jahu ning sool ning mikserda hetkeks läbi.
Lisa pärmi-piimasegu ning sega uuesti läbi.
Seejärel lisa ükshaaval munad ja pasta.
Kui kõik on ilusti läbi segunenud, siis lisa ka toasoe või.
Kergita taigent soojas kohas rätiku all ~1h.
Vormi burgerikuklid (~65 gr) ja pallitamise ajal pane taignasse ka soovikorral 0,5 spl sibulahelbeid.
Eelkergita kukleid 30 minutit kuni 1h.
Määri kuklid pealt munaga ning puista peale seesamiseemneid.
Küpseta ahjus 180°C juures 15-20 minutit.
1 portsjon sisaldab: 1kukkel | Kaloreid: 251kcal | Süsivesikuid: 39g | Valku: 8g | Rasvu: 7g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 3g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.