Šokolaadi fondant
Šokolaadi fondant ehk laavakook on väljast küpsenud, seest toores šokolaadikook, mida iseloomustab voolav sisu. Lisasin oma fondantile lisaks ka Barracuda Vanilla Spiced rummi - see lisab nii imelise vaniljese maitse kui ka veidi vallatuma rummise nüansi fondantile.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Küpsetusaeg: 8 minutit minutit
Aeg kokku: 45 minutit minutit
Toidukord: Dessert
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4
Calories: 411kcal
Fondant
- 2 muna
- 60 g suhkrut
- 100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
- 100 g võid
- 45 g jahu
- 40 g rummi
- Not soola
Pane vesivannile kauss koos tükeldatud šokolaadi ja võiga – sulata.
Samal ajal pane mikserikaussi 2 tervet muna ning suhkur – vahusta tugevaks heledaks vahuks.
Kui šokolaad ja või on sulanud, lisa sool, sõelu sinna sisse jahu ning pane ka rumm – lase veidi jahtuda.
Kui munadest on tekkinud tugev vaht, siis sega sisse šokolaadisegu.
Määri ramekinid toasooja või ja kakaoga.
Lisa taigen ramekini ja jahuta 1h või küpseta kohe 200oC ahjus 8-10 minutit, olenevalt ramekini suurusest. Jahutatud taigen küpseb ühtlasemalt ning ei kerki üles, kuid küpseb ka veidi kauem – 1-2 minutit olenevalt vormi suurusest.
Tõsta ramekinid ahjust välja ning lase seista umbes 30 sekundit vormi sees.
Lase korraks noaga ramekini servad üle ning kummuta ramekin taldrikule ning serveeri fondant koheselt vahustatud vahukoore ja vaarikate või jäätisega.
1 portsjon sisaldab: 1vorm | Kaloreid: 411kcal | Süsivesikuid: 31g | Valku: 5g | Rasvu: 29g | Millest küllastunud rasvhappeid: 17g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 19g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.