Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Šokolaadi fondant

Šokolaadi fondant

Šokolaadi fondant ehk laavakook on väljast küpsenud, seest toores šokolaadikook, mida iseloomustab voolav sisu. Lisasin oma fondantile lisaks ka Barracuda Vanilla Spiced rummi - see lisab nii imelise vaniljese maitse kui ka veidi vallatuma rummise nüansi fondantile.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 8 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: Dessert
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4
Kaloreid: 411kcal

Koostisosad

Fondant

  • 2 muna
  • 60 g suhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
  • 100 g võid
  • 45 g jahu
  • 40 g rummi
  • Not soola

Vormide määrimiseks

  • 1 spl võid
  • 1 spl kakaod

Juhised

  • Pane vesivannile kauss koos tükeldatud šokolaadi ja võiga – sulata.
  • Samal ajal pane mikserikaussi 2 tervet muna ning suhkur  – vahusta tugevaks heledaks vahuks. 
  • Kui šokolaad ja või on sulanud, lisa sool, sõelu sinna sisse jahu ning pane ka rumm – lase veidi jahtuda. 
  • Kui munadest on tekkinud tugev vaht, siis sega sisse šokolaadisegu. 
  • Määri ramekinid toasooja või ja kakaoga. 
  • Lisa taigen ramekini ja jahuta 1h või küpseta kohe 200oC ahjus 8-10 minutit, olenevalt ramekini suurusest. Jahutatud taigen küpseb ühtlasemalt ning ei kerki üles, kuid küpseb ka veidi kauem – 1-2 minutit olenevalt vormi suurusest.
  • Tõsta ramekinid ahjust välja ning lase seista umbes 30 sekundit vormi sees.
  • Lase korraks noaga ramekini servad üle ning kummuta ramekin taldrikule ning serveeri fondant koheselt vahustatud vahukoore ja vaarikate või jäätisega.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1vorm | Kaloreid: 411kcal | Süsivesikuid: 31g | Valku: 5g | Rasvu: 29g | Millest küllastunud rasvhappeid: 17g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 19g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb