Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Glögi

Glögi retsept

Imeline glögi Sinu jõululauale või talveperioodi üle elamiseks! Mõnus ja magusalt vürtsine ning terav samal ajal.
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: Joogid, Peolaud, Pühaderoog
Köök: Skandinaavia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 5
Kaloreid: 255kcal

Koostisosad

Glögi:

  • 1 pudel kuiva punast veini (mina kasutan Cabarnet Sauvingon'i)
  • 15 g kaneelikoori
  • ½ apelsini koorest
  • ½ muskaatpähklit
  • ½ vaniljekauna
  • 15 tk kardemoni kaunu/kupraid
  • 8 tera nelki
  • 30 g värsket ingverit
  • 500 g vett
  • 125 g suhkrut
  • 10 tera roseepipart

Valikuline:

  • 10 cl konjakit (mina kasutan Larsenit)

Serveerimiseks:

  • Kuivatatud puuviljade/pähklite segu

Juhised

  • Pane 100g vett potti ning lisa suhkur, kuumuta kuni heleda siirupi moodustumiseni. 
  • Kui siirup on kuldne, siis lisa ülejäänud vesi kuumana. 
  • Seejärel lisa sisse kõik maitseained ning lase siirupist veel umbes ¼ aurustuda (umbes 5 minutit), lase segul 15 minutit tõmmata. 
  • Kui siirup on on seisnud, siis lisa vein ja konjak(soovi korral) ning kuumuta segu 70-75°C ning serveeri koheselt kuivatatud puuviljadega.  

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 220ml | Kaloreid: 255kcal | Süsivesikuid: 36g | Valku: 1g | Rasvu: 1g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 29g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb