Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
šokolaadivaht

Šokolaadivaht rabarberiga

Valge šokolaadi vaht ehk valge šokolaadi mousse rabarberiga on hea lisand Sinu tavapäeva kuid miks mitte ka veidi pidulikumaks juhuks.
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: magustoit
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 2
Kaloreid: 384kcal

Koostisosad

  • 50 g valget Belgia šokolaadi (mina kasutasin näiteks Belcoladet)
  • 2 Eggo kollast muna
  • 30 g toasooja toorjuustu
  • 45 g suhkrut (kui kasutad suhkrusiirupi meetodit 2spl veega)
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 1 spl sidrunimahla
  • 30 g Koskenkorva rabarberi likööri
  • Not soola
  • Soovi korral punast toiduvärvi

Juhised

  • Pane valge šokolaad kaussi ja pane kauss veevannile sulama, sulata kuni šokolaad on täielikult sulanud.
  • Eralda munavalged kollastest ning tõsta valged miksrikaussi. Lisa sool ja vaniljesuhkur, mikserda madalal kiirusel läbi.
  • Kui valge šokolaad on sulanud, tee pott kuivaks ning lisa sinna kohe suhkur ning vesi.Kui otsustad teha ilma suhkrusiirupita, siis võid kohe munavalgetele lisada 30g suhkrut.
  • Lisa valgele šokolaadile sisse toorjuust ning sega põhjalikult läbi.
  • Lisakohe ka liköör ja sidrunimahl ning sega samuti.
  • Kui kasutasid suhkrusiirupi meetodit, siis vala suhkrusiirup peene joana samal ajal vahustatavasse munavalgesse kuni kogu siirup on lisatud.
  • Seejärel lisa külmkuivatatud marjajahu (kui rabarber on tükkidena, siis uhmerda eelnevalt) ning sega ühtlaseks. Vajadusel lisa punast toiduvärvi.
  • Viimasena sega 1/3 munavalgest valge šokolaadi sisse ning sega põhjalikult läbi. Siis vala kogu šokolaadi osa allesjäänud munavalgesse ning sega ettevaatlikult ja põhjalikult läbi.
  • Tõsta koheselt serveerimisnõusse, kas pritskotiga, lusikaga või kasvõi mini-grip koti abil.
  • Serveeri koheselt või hoia külmkapis enne serveerimist umbes 30 minutit või ööpäev. Kaunista enne serveerimist meelepäraselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 384kcal | Süsivesikuid: 44g | Valku: 8g | Rasvu: 17g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 43g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb