Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
fajita

Spicy fajita krevettidega

Mõnus ja lihtne söögikord, mis täidab kõhu koos hea ja paremaga! Kui traditsiooniline fajita on kanaga, siis peab tõdema, et krevetid sobivad siia samuti imehästi.
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 30 minutit
Toidukord: Lõunasöök, Mereannid, Õhtusöök, Tervislik
Köök: Mehhiko
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 8
Kaloreid: 189kcal

Koostisosad

  • 1 kollane paprika
  • 1 punane paprika
  • 1 portobello seen (või 100g šampinjone 1 portobello asemel)
  • 1 suur valge sibul
  • 200-250 g tooreid hiidkrevette
  • 2 värsket teravat tšillit (piri-piri, rawrit vms)
  • 4-5 küünt küüslauku
  • 1 laimi mahl (võid ka kasutada sidrunit kui laimi pole)
  • 1 Santa Maria fajita segu (või kasutad tervet kogust isetehtud segu minu blogipostitusest)
  • Peotäis värsket koriandrit
  • Soola/pipart
  • Õli

Serveerimiseks:

  • 8 tk Santa Maria minitortillasid
  • Hapukoort
  • Guacamolet
  • Santa Maria tšillimajoneesi
  • Värsket koriandrit
  • Värsket lehtsalatit (soovi korral)

Juhised

Fajita segu:

  • Puhasta paprika ja lõika umbes alla 0,5-1cm laiused ribad, sama laiad ribad lõika ka seentest. 
  • Koori ja puhasta sibul ja lõika pooleks. Lõika veidi õhemad ribad risti sibulat (nö poolkuud).
  • Kuumuta pannil õli ja alusta krevettide praadimisega kuumal pannil, umbes 30-45 sekundit, kuni krevetid on kuldpruunid, kuid mitte päris küpsed. Sellest saad kuju järgi aru! 
  • Tõsta krevetid taldrikule eraldi jahtuma ja liigu edasi sama panni ja köögiviljadega – viska seened kõige alla, paprika nende peale ja sibul viimasena. Sega ja prae kuni paprikale hakkab värvi tulema. 
  • Samal ajal haki küüslauguküüned ja terav tšilli, lisa need pannile koos Fajita maitseaineseguga (või lisa segu veidike hiljem). 
  • Kui paprikad on valmis peaaegu valmis – seest veel kergelt krõmpsud ja pealt pehmed (hoiavad kuju), siis lisa ka veel krevetid ja tsitrusemahl ning sega kõik läbi. Kuumuta kuni krevetid on soojad uuesti ning õige kujuga – C täht!

Serveerimine:

  • Enne serveerimist küpseta tortillasid mõlemalt poolt pannil keskmisel kuumusel ~1 minut. Või 200°C ahjus ülevalt-alt kuumutusega paar minutit (kuni soojad, aga mitte krõbedad). Suuremaid koguseid on kergem ahjus teha. 
  • Serveeri fajitad endale sobivate lisanditega, kui tahad midagi värsket, võid lisata näiteks lehtsalati kõige alla, tortilla peale. 
  • Seejärel tõsta fajita segu tortillale, peale garneeringuks lisa veidike guacamolet, hapukoort (aitab mahendada seda vürtsipidu Su keelel) ning veidike ka tšillimajoneesi. Kaunista värske koriandriga!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1fajita | Kaloreid: 189kcal | Süsivesikuid: 20g | Valku: 7g | Rasvu: 9g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 4g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb