Kaneelirullid - imepehmed ja head!
Need pehmed ja maitsekad kaneelirullid on need, mis mitte kedagi külmaks ei jäta. Võta kaasa mõnusalt matkale, piknikule või miks mitte ka lihtsalt vabal päeval teleka ees nosida koos tassikese tee või kohviga!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit minutit
Kahekordne kergitus: 2 tundi tundi
Aeg kokku: 3 tundi tundi
Toidukord: Kook, Küpsetised, magustoit
Köök: Skandinaavia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 16
Calories: 320kcal
- 485 g nisujahu
- 2 tl kuivpärmi (~8 g või kui asendad presspärmiga, siis 24g)
- 80 g suhkrut
- ¼ tl soola
- 2 toasooja Eggo kollast muna
- 75 g toasooja võid
- 60 g täispiima
- 40 g kuuma vett
- 135 g keefiri
- 1 tl jahvatatud kardemoni (mina kasutasin Santa Maria oma)
- 1 tl vaniljesuhkrut (mina kasutasin Santa Maria oma)
Täidis:
- 230 g helepruuni suhkrut
- 2,5 spl kaneeli (~24g)
- 150-175 g toasooja võid
Pane tassi kuum vesi, piim, osa suhkrust (nt 2 spl võta 80st g) ja pärm)! Sega ja jäta umbes 5ks minutiks seisma.
Samal ajal kaalu miksrikaussi nisujahu, ülejäänud suhkur ning lisa ka kardemon, sool ja vaniljesuhkur, lase miksril see läbi segada ning seejärel lisa keefir ja sega ühtlaseks.
Kui pärmisegu on hakanud vahutama, siis lisa ka see miksrisse.
Peale seda lisa ükshaaval munad ning viimasena või. Lase miksril umbes 5 minutit sõtkuda, kuni taigen ei ole enam nätske (ei hakka väga käe külge) ning on keeranud end ümber taignakonksu.
Lase taignal umbes 1h kerkida soojemas kohas kuni see on suuruselt vähemalt kahekordistunud.
Valmista täidise jaoks kaneelisuhkur – pane kaneel ja suhkur ühte nõusse ning sega põhjalikult läbi.
Kui taigen on kerkinud, siis rulli see ristküliku kujuliseks ning õhukeseks (umbes 3-5mm paksuseks - mina saan umbes 50x65cm suuruse ristküliku).
Määri ühtlaselt toasooja võiga terve taigna pind kokku ning seejärel raputa üle ühtlaselt kogu kaneelisuhkruga.
Rulli taigen kokku ja tõmba käte abil ta veidi peenemaks (tõstes ja tõmmates teda samal ajal).
Seejärel lõika kettad valmis – mina lõikan kettad täpselt 2 sõrme laiused (nimetissõrme ja keskmise sõrme laius). Lõikamiseks kasutan ma maitsestamata hambaniiti, siis tulevad kettad äärmiselt ilusad ja ühtlased ning kaneelikeerud jäävad ilusti paistma.
Pane rullid ahjupannile nii, et väiksed vahed jäävad sisse. Mina panen näiteks 4tk ühele reale ja teen 4 rida.
Siis panen ma kuklid rätiku alla kerkima umbes tunniks ajaks ning seejärel küpsetan 180°C juures ülevalt-alt küpsetusega keskmiselt 15 minutit.
Lase veidike jahtuda ning serveeri soojalt. Soovi korral kaunista tuhksuhkruga.
1 portsjon sisaldab: 1rull | Kaloreid: 320kcal | Süsivesikuid: 44g | Valku: 4g | Rasvu: 13g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 20g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.