Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Karulaugupesto

Karulaugupesto - imekiire ja lihtne!

Imekiire ja lihtne karulaugupesto, mis ei jäta kedagi külmaks! Loetud koostisosad, veidi purustamist/blenderdamist/uhmerdamist ja valmis ta ongi!
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 10 minutit
Toidukord: Eelroog, Kastmed, Tervislik
Köök: eesti
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 330 g
Kaloreid: 100kcal

Koostisosad

  • 150 g karulauku (puhastatud/pestud)
  • 75 g kõvajuustu (nt. Valio Forte)
  • 75 g India pähkleid või piiniapähkeid (kindlasti röstitud kujul)
  • 30 g Extra Virgin oliiviõli
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl kuivatatud tšillihelbeid
  • ½ sidruni mahl (~30 g)

Juhised

  • Pese korralikult karulauk ära ja vajadusel lõika varred lühemaks (kui on mullased), kuivata köögipaberiga.
  • Valmista ette kõvajuust - kui teed köögikombaini või blenderiga, siis purusta seal peeneks. Muul juhul võid riivida juustu ära.
  • Kui juust on peen, siis lisa röstitud pähklid ning lõika lõika karulauk väiksemateks tükkideks ning lisa samuti köögikombaini. Kalla peale ka oliiviõli, sidrunimahl, sool ja tšillihelbed ning purusta kuni saad soovitud tekstuuri.
  • Tee maitsetest! Kui tunned, et oleks vaja veel veidi sidrunit või soola, siis lisa ja sega uuesti läbi.
  • Sinu pesto on serveerimiseks valmis - külmkapis säilib ca 1 nädala, kui tahad pikemat säilivusaega, siis on vaja õli rohkem lisada!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 30g | Kaloreid: 100kcal | Süsivesikuid: 5g | Valku: 3g | Rasvu: 8g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb