Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Pizza

Pizza ehk Itaalia pitsa

Klassikaline Itaalia pitsa ehk õhukese põhjaga pizza on imehea snäkk nii suuremaks snäkkimiseks, peole, kuid miks mitte ka mõnusaks õhtusöögiks? 🤗
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit
Külmkapis: 2 tundi
Aeg kokku: 3 tundi
Toidukord: Küpsetised, Õhtusöök, Snäkk
Köök: Itaalia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4 pitsat
Kaloreid: 1088kcal

Koostisosad

Põhi:

  • 480 g 00 tüüpi nisujahu "Monitoba"
  • 50 g durum nisujahu
  • 280 g külma vett
  • 50 g käesooja vett
  • 30 g Extra Virgin oliiviõli
  • 8 g peensoola
  • 10 g suhkrut
  • 2 tl kuivpärmi

Katteks:

  • ~240 g marinara kastet
  • 140 g parmesani või Valio Fortet
  • 140 g Gouda juustu
  • 140 g sinihallitusjuustu
  • 200 g suitsutatud kanafileed
  • 160 g ananassi

Juhised

  • Pane tassi käesoe vesi, suhkur ja kuivpärm, sega läbi ning oota kuni segu vahutama hakkab. 
  • Samal ajal kaalu miksrikaussi jahud ning lase neil läbi seguneda. 
  • Lisa külm vesi ja lase taignal moodustuda, kui taignapall on peaaegu valmis, lisa juba vahutav pärmisegu. Lase taignal täiesti kokku seguneda. 
  • Kui taigen on kokku hakanud, siis lisa peene joana oliiviõli ja lase ka sellel ühtlaselt sisse seguneda. 
  • Viimasena lisa sool ja lase taignal paar minutit sõtkuda, kuni see enam käte külge ei hakka. Kui peale 5 minutit sõtkumist hakkab taigen endiselt väga palju käte külge, lisa 1 spl 00 tüüpi jahu ja lase uuesti seguneda. Kui jääb natuke käte külge, siis on okei. 
  • Kata kauss toidukilega ning lase umbes 30 minutit kerkida. 
  • Seejärel jaga taigen neljaks võrdseks osaks ning pane suuremasse vormi, mis on kergelt õliga kaetud. 
  • Tõsta taigen külmkappi minimaalselt 2h külmkappi puhkama ja arenema – võiks ka tegelt terve ööpäev seal olla – seda rohkem taigen areneb maitselt ja omadustelt.
  • Kui hakkad pitsat tegema, siis võta taigen pool h enne alustamist kapist välja, siis on taigent lihtsam vormida. 
  • Vormi taigen ümaraks kettaks – vaata videost õpetust!
  • Kui sul pitsakivi pole, siis toimi nii – pane ahi ülevalt-alt kuumutusega 250°C peale ning jäta pann ilma küpsetuspaberita sinna sisse. 
  • Pane vormitud põhi küpsetuspaberile!
  • Kata pitsa marinara, juustude ja lisanditega – tegelikkuses võid pitsale lisada just seda, mida ise soovid! 
  • Tõsta pitsa koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta ahjus ca 10 minutit, kuni põhi on ilusti kuldpruun.
  • Serveeri koheselt! 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1pitsa | Kaloreid: 1088kcal | Süsivesikuid: 115g | Valku: 53g | Rasvu: 45g | Millest küllastunud rasvhappeid: 22g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 12g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb