Pane tassi käesoe vesi, suhkur ja kuivpärm, sega läbi ning oota kuni segu vahutama hakkab.
Samal ajal kaalu miksrikaussi jahud ning lase neil läbi seguneda.
Lisa külm vesi ja lase taignal moodustuda, kui taignapall on peaaegu valmis, lisa juba vahutav pärmisegu. Lase taignal täiesti kokku seguneda.
Kui taigen on kokku hakanud, siis lisa peene joana oliiviõli ja lase ka sellel ühtlaselt sisse seguneda.
Viimasena lisa sool ja lase taignal paar minutit sõtkuda, kuni see enam käte külge ei hakka. Kui peale 5 minutit sõtkumist hakkab taigen endiselt väga palju käte külge, lisa 1 spl 00 tüüpi jahu ja lase uuesti seguneda. Kui jääb natuke käte külge, siis on okei.
Kata kauss toidukilega ning lase umbes 30 minutit kerkida.
Seejärel jaga taigen neljaks võrdseks osaks ning pane suuremasse vormi, mis on kergelt õliga kaetud.
Tõsta taigen külmkappi minimaalselt 2h külmkappi puhkama ja arenema – võiks ka tegelt terve ööpäev seal olla – seda rohkem taigen areneb maitselt ja omadustelt.
Kui hakkad pitsat tegema, siis võta taigen pool h enne alustamist kapist välja, siis on taigent lihtsam vormida.
Vormi taigen ümaraks kettaks – vaata videost õpetust!
Kui sul pitsakivi pole, siis toimi nii – pane ahi ülevalt-alt kuumutusega 250°C peale ning jäta pann ilma küpsetuspaberita sinna sisse.
Pane vormitud põhi küpsetuspaberile!
Kata pitsa marinara, juustude ja lisanditega – tegelikkuses võid pitsale lisada just seda, mida ise soovid!
Tõsta pitsa koos küpsetuspaberiga kuumale ahjuplaadile ja küpseta ahjus ca 10 minutit, kuni põhi on ilusti kuldpruun.
Serveeri koheselt!