Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Piparkoogi brüleekreem ehk crème brûlée

Mõnusalt vürtsikas ja talvine piparkoogi brüleekreem teeb Sinu jõululau unustamatuks. Ideaalses tasakaalus vürtsikus ning kreemilisus!
Ettevalmistuse aeg: 1 tund
Küpsetusaeg: 30 minutit
Aeg kokku: 5 tundi 30 minutit
Toidukord: Dessert, magustoit, Peolaud, Pühaderoog
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4
Kaloreid: 448kcal

Koostisosad

  • 500 g vahukoort
  • 4 munakollast
  • 40 g suhkrut
  • 5 kaneelikoort
  • 1 muskaatpähkel
  • ½ vaniljekauna
  • 20 tk kardemonikauna/kupart (või asenda kardemoni seemnetega, loe ülevalt!)
  • 10 tera nelki
  • 40 g värsket ingverit
  • 6 tera vürtspipart
  • Not peensoola

Juhised

  • Lisa kõik vürtsid kastrulisse ning vala sinna ka vahukoor.
  • Kuumuta kuni keemiseni, jäta jahtuma umbes 30 minutiks. 
  • Hiljem pane munakollased miksrikaussi ning lisa sool ja alusta vaikselt vahustamist, järk-järgult lisa suhkur ja vahusta kuni munad on helekollased.
  • Kurna vahukoor ning sega see munasegusse.
  • Lase kreem läbi sõela ning vala ramekinidesse.
  • Küpseta 150°C juures ahjus ülevalt-alt küpsetusega 25-35 minutit veevannis kuni kreem on veel keskelt kergelt vetruv.
  • Lase toatemperatuuril jahtuda ning tõsta külmkappi vähemalt 4h hanguma.

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 125g | Kaloreid: 448kcal | Süsivesikuid: 16g | Valku: 6g | Rasvu: 41g | Millest küllastunud rasvhappeid: 25g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 13g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb