Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Siidine sidrunikreem ehk lemon curd

Sidrunikreem ehk sidrunivõie on hapukas ja maitsev lisand nii isetehtud ciabattale, tordile kui ka makroonidele!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Dessert, Kastmed
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 400 g
Kaloreid: 57kcal

Koostisosad

  • 110 g suhkrut
  • 110 g sidrunimahla
  • 2 sidruni koor
  • 5 munakollast
  • 1 terve muna
  • not soola
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 100 g võid

Juhised

  • VALIKULINE SAMM: Lisa suhkur ja sidrunikoor blenderisse ja purusta, et aroomid ja õlidkoorest välja tuleks.
  • Lisa kõik koostisosad kaussi va või.
  • Pane potti vett ning lase vesi õrnalt keema.
  • Pane kauss poti peale ning vesivannil sega koguaeg jooksvalt ja ühtlaseltsegu.
  • Jahuta kiirelt toatemperatuurile (24-28oC, et või tempereerida)ning lisa või.
  • Pane külmkappi hanguma/tahenema

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 15g | Kaloreid: 57kcal | Süsivesikuid: 5g | Valku: 1g | Rasvu: 4g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 4g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb