Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Sidrunikook põletatud beseega

See on üks imeliselt mureda põhjaga imehea sidrunikook, mis pakub Sulle hapukust ja magusust täpselt samal ajal!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 30 minutit
Aeg kokku: 2 tundi
Toidukord: Dessert
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12 portsjonit
Kaloreid: 298kcal

Koostisosad

Muretaigen:

  • 150 g jahu
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 30 g suhkrut
  • Not soola

Sidrunikreem:

  • 400 g sidrunikreemi (terve minu sidrunikreemi kogus)
  • 35 g Be More Buckthorn’n’Lemon kollageenipulbrit
  • 50 g toasooja võid

Besee:

  • 5 munavalget
  • 110-150 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned/vaniljeekstrakti/pastat

Juhised

  • Lisa kõik taigna koostisosad Twister kannu/köögikombaini ning purusta kuni segu on mure.
  • Jahuta saadud segu külmkapis toidukile sees umbes 30 minutit, kuni taigen on kergemini töödeldav ja ei sula.
  • Rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel ning tõsta koogivormi. Eelküpseta ahjus 180oC juures 15-20 minutit koos raskusega (vaata videost), seejärel eemalda raskus ning küpseta kuldpruuniks.
  • Jahuta põhi täielikult!
  • Sega toasoe või miksris kreemjaks ning lisa sidrunikreem ja kollageenipulber.
  • Pane sidrunikreem põhjale ning kui Sul on aega, tõsta külmkappi mõneks ajaks.
  • Valmista besee kas prantsuse või itaalia meetodil ning pane see koogile.
  • Põleta beseed leegiheitjaga.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 298kcal | Süsivesikuid: 30g | Valku: 8g | Rasvu: 17g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 18g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb