Haki pool kogus peekonist ning pane see külmale paksu põhjaga potti ning sulata rasv välja.
Samal ajal pane ülejäänud peekon eelkuumutatud ahju - grilliga funktsioon ja 220°C juurde kuni krõbe ja kuldne. Võtab umbes 5-7 minutit.
Kui peekon on krõbedaks praetud ning rasv väljas, lisa või ja sulata ära.
Samal ajal haki sibul ning lisa potti ja prae klaasjaks (keskmisel kuumusel).
Lisa juurde riis ja sega, kuni riis on ühtlaselt kaetud võiga.
Lisa valge vein, sega ning lase kogu veinil aurustada.
Kui vein on aurustunud, hakka väikeste koguste kaupa lisama juurde puljongit, enne puljongit juurde ei lisa kui peaaegu kogu vedelik on aurustunud/riisi imendunud.
Samal ajal valmista hernepüree. Võta umbes pooled herned, pool peotäit värsket münti ning pane blenderisse koos puljongiga, püreesta kuni segu on ühtlane ja erk.
Kui umbes pool puljongist on otsas, lisa risotosse terved herned.
Kui kolmveerand puljongist on otsas, ja/või riis on peaaegu valmis, lisahernepüree, kui vaja, lisa veel puljongit.
Viimase sammuna lisa vahukoor, parmesan ja allesjäänud või, sega ning lisasidruni koor ja mahl.
Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt.