Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Hernerisoto

Antud hernerisoto sobib imehästi ka veisepõskedega/lambafileega või ka täiesti iseseisvalt nautimiseks.
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 20 minutit
Toidukord: Pearoog
Köök: Itaalia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 6
Kaloreid: 629kcal

Koostisosad

  • 50 g võid
  • 2 spl oliiviõli (vajadusel)
  • 1 suur sibul (või 2 väiksemat)
  • 300 g herneid (kasutasin Härmavilja külmutatud herneid)
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 100 g vahukoort
  • 300 g risoto riisi
  • 400 g suitsuliha/peekonit
  • 200 g Grüner Veltniner'i veini (või muud kuivemat valget veini)
  • 30-40 g parmesani
  • ½ sidruni koor ja mahl
  • Värsket piparmünti
  • Soola
  • Pipart

Juhised

  • Haki pool kogus peekonist ning pane see külmale paksu põhjaga potti ning sulata rasv välja.
  • Samal ajal pane ülejäänud peekon eelkuumutatud ahju - grilliga funktsioon ja 220°C juurde kuni krõbe ja kuldne. Võtab umbes 5-7 minutit.
  • Kui peekon on krõbedaks praetud ning rasv väljas, lisa või ja sulata ära.
  • Samal ajal haki sibul ning lisa potti ja prae klaasjaks (keskmisel kuumusel).
  • Lisa juurde riis ja sega, kuni riis on ühtlaselt kaetud võiga.
  • Lisa valge vein, sega ning lase kogu veinil aurustada.
  • Kui vein on aurustunud, hakka väikeste koguste kaupa lisama juurde puljongit, enne puljongit juurde ei lisa kui peaaegu kogu vedelik on aurustunud/riisi imendunud.
  • Samal ajal valmista hernepüree. Võta umbes pooled herned, pool peotäit värsket münti ning pane blenderisse koos puljongiga, püreesta kuni segu on ühtlane ja erk.
  • Kui umbes pool puljongist on otsas, lisa risotosse terved herned.
  • Kui kolmveerand puljongist on otsas, ja/või riis on peaaegu valmis, lisahernepüree, kui vaja, lisa veel puljongit.
  • Viimase sammuna lisa vahukoor, parmesan ja allesjäänud või, sega ning lisasidruni koor ja mahl.
  • Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 400g | Kaloreid: 629kcal | Süsivesikuid: 53g | Valku: 17g | Rasvu: 36g | Millest küllastunud rasvhappeid: 16g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 6g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb