Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Veisepõsed punaveinikastmes

Veisepõsed, mis sulavad suus ja on imelise maitsega! Ettevalmistusajalt on nad kiired, küpsevad aga pikalt ja aeglaselt.
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 3 tundi
Aeg kokku: 3 tundi 30 minutit
Toidukord: Liha, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 8
Kaloreid: 220kcal

Koostisosad

  • 1,2 kg veisepõski
  • 25 g oliiviõli
  • 25 g võid
  • 2 suurt sibulat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 2 suuremat porgandit
  • 2 vart sellerit
  • tšillit
  • 2-3 oksa rosmariini
  • 3-4 oksa tüüminait
  • 3 loorberilehte
  • 200 g köögiviljapuljongit
  • 300-400 g Primitivot (või teist kuiva ja marjast punast veini)
  • Kivisoola
  • Pipart

Kaunistuseks:

  • Hakitud peterselli

Juhised

  • Kuivata veisepõsed köögipaberiga ning maitsesta soola/pipraga.
  • Kuumuta pott kõrgel kuumusel ning rösti mõlemalt poolt veisepõsed läbi. Tõsta küpsetusvormi seisma.
  • Lisa potti või, sibulad, porgandid ning seller. Kui on kergelt söestunud,keera ja prae teiselt poolt, korda protsessi kuni kõik köögiviljad on röstitud.
  • Lisa küüslauk, tšilli, rosmariin ja tüümian ning sega läbi. Hauta 1-2minutit kaane all.
  • Lisa punavein, puljong ning loorberilehed, maitsesta veel soola/pipraga.
  • Lisa kaste ja veisepõsed ahjupotti, aseta kaas peale ning tõsta 140°C ahju vähemalt 3-4h. Viimane tund küpseta ilma kaaneta, et kaste saaks pakseneda!
  • Serveeri meelepäraselt kas krõbekartulite, hernerisoto vms.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 150g | Kaloreid: 220kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 27g | Rasvu: 9g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb