Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Siidine ja hõrk pardimaksapasteet

See retsept aitab Sul valmistada ühte parimat pardimaksapasteeti - siidine, maitsekas ja kerge valmistada!
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Aeg kokku: 1 tund 30 minutit
Toidukord: Eelroog, Snäkk
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 30
Kaloreid: 43kcal

Koostisosad

  • 250 g pardimaksa
  • 90 g pardirasva
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 rosmariinioks
  • 2 tüümianioksa
  • 1 loorberileht
  • ½ tl soola
  • ½ tl musta pipart
  • 30 g Larsen V.S.O.P. konjakit
  • Piima (maksa leotamiseks)

Juhised

  • Puhastamaks kelmetest, tükelda umbes ühesuurusteks tükkideks ning jäta piima sisseseisma – see eemaldab maksalt kibeda maitse!
  • Loputa maks jooksva vee all ning kuivata põhjalikult.
  • Laia põhjaga potis sulata pardirasv, aegajalt segades, kuni rasv on sulanud ja muutunud kergelt pruunikaks.
  • Lisa potti viilutatud sibulad, prae klaasjaks. Lisa potti tükeldatud maks, rosmariin, tüümian, küüslauk ning loorber ning rösti!
  • Seejärel vala konjak peale ning jäta hetkeks kaane alla hauduma, kuni maks on valmis (kui maks on keskelt veel kergelt roosakas)
  • Lisa sool ja pipar ning sega läbi.
  • Vala kogu poti sisu Twister kannu/blendrisse/köögikombaini ja blenderda kuni ühtlase segu saamiseni.
  • Vajadusel lase kogu pasteet läbi sõela ning jahuta toatemperatuurile, seejärel tõsta külmikusse.
  • Serveeri meelepäraselt, näiteks koos isetehtud ciabattaga!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 15g | Kaloreid: 43kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 2g | Rasvu: 3g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb