Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Siidised ricotta gnocchi'd

Ricotta gnocchid on ideaalselt lihtne ja kiiresti valmiv versioon traditsioonilistest kartuli gnocchidest! Ja ma pean tõdema, et minu jaoks ka kordades maitsvamad ja mõnusamad.
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Aeg kokku: 1 tund
Toidukord: Kõrvalroog, Lõunasöök, Õhtusöök
Köök: Itaalia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 6
Kaloreid: 686kcal

Koostisosad

Gnocchid:

  • 400 g ricottat (Piimameister Otto oma näiteks)
  • 110 g riivitud kõvajuustu (kasutasin Valio Fortet)
  • 130 g nisujahu
  • 2 muna
  • 1 tl soola
  • 1 tl valget pipart (kasutan valget pipart välimuse pärast, kui Sul valget ei ole, võid ka musta kasutada)

Kaste:

  • 30 g oliiviõli
  • 60 g võid
  • 400 g šampinjone
  • 2 väikest sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 2 spl palsamiäädikat
  • 100 g Pinot Grigio't (+ joomiseks 😁)
  • 400 g toidukoort
  • 3 l köögiviljapuljongit (mina kasutan selle jaoks 80-100 g köögiviljafondi ja ülejäänud on vesi)
  • 60 g riivitud kõvajuustu
  • Soola pipart vastavalt maitsele
  • Väike peotäis värsket peterselli

Serveerimiseks:

  • Riivitud kõvajuustu
  • Värsket peterselli

Juhised

Gnocchide taigen:

  • Valmistagnocchitaigen (kui ricotta on liiga märg, siis lase tal enne kasutamist nõrgudakuivemaks), kaalu kõik koostisosad lauale ning sõtku õrnalt kõik kokku kuni segu ei hakka enam käte külge kuid pole veel elastne.
  • Rulli jahu abil taigen pikaks torujaks ribaks (läbimõõduga umbes 1,5 cm)ning jahuse noaga lõika väiksed padjakesed (samuti iga 1,5 cm tagant).
  • Tõsta gnocchid jahuga üleraputatud küpsetuspaberile ning eralda nii, et nad üksteist ei puudutaks. Jäta seisma!

Kaste ja gnocchide küpsetamine:

  • Tükelda kastme jaoks seened, sibul ning küüslauk.
  • Pane pott puljongiga keema ja pann pliidile koos oliiviõli ja ½ koguse võiga. Kui või on sulanud, siis lisa pannile seened ning prae kuni need on pruunid ja vee välja ajanud (mida kauem seeni praadida, seda tugevam on maitse).
  • Kui seened on pruunistunud, lisa sibul ja küüslauk ning prae klaasjaks.
  • Lisa palsamiäädikas ning lase seente sisse imenduda.
  • Kui puljong on keema tõusnud, pane gnocchid sinna sisse, gnocchi on valmis, kui ta tõuseb pinnale.
  • Vala pann üle veiniga ning lase alkoholil välja aurustuda.
  • Kui vein on aurustunud, siis lisa pannile koor, gnocchidelt võta puljongitning lisa parmesan, ülejäänud või ning maitse järgi sool/pipar – sega kokku.
  • Kui või on sulanud, lisa kõik pinnaletulnud gnocchid kastmesse, samutihakitud petersell ning sega läbi.
  • Serveeri koheselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 400g | Kaloreid: 686kcal | Süsivesikuid: 34g | Valku: 26g | Rasvu: 49g | Millest küllastunud rasvhappeid: 28g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 8g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb