Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Suflee juustuga

Imemaitsev suflee juustuga, mis sulatab nii Sinu südame kui ka meeleolu. Proovi kindlasti minu lemmik juustudega!
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 17 minutit
Aeg kokku: 40 minutit
Toidukord: Eelroog, Hommikusöök
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Raske
Portsjone: 4
Kaloreid: 194kcal

Koostisosad

Juustusuflee:

  • 30 g võid
  • 30 g nisujahu
  • 200 g täispiima
  • 25 g riivitud kõvajuustu
  • 25 g Black Gouda juustu
  • 2 muna
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 tl soola
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl (valget) pipart (kui Sind ei häiri mustad tükid muidu kollaga varjundiga toidu sees, siis võid ka musta pipart kasutada)

Vormide määrimiseks:

  • Toatemperatuuril võid
  • Riivitud kõvajuustu

Juhised

  • Määri ramekinid toasooja võiga ja puista üle parmesani juustuga, seejäreltõsta külmkappi hanguma.
  • Pane ahi 190°C ja pöördõhuga sooja.
  • Riivi Black Gouda juust peenikese riiviga. Lisa sellele ka riivitud parmesani juust.
  • Pane pott keskmisele kuumusele, lisa või ning sulata või sulamiseni.
  • Lisa jahu ning sega koheselt, kuni kõik tõmbab kokku ning kuumuta 1-2minutit.
  • Lisa piim ja sega samaaegselt kuni kõik on ühtlane ja tükkideta, kuumuta kuni paksenemiseni (umbes selline 20% hapukoor). Lülita kuumus välja!
  • Lisa sinep, vürtsid ja sega kokku.
  • Seejärel sega ükshaaval munakollased sisse ning seejärel juust, sega läbi!
  • Kata segu pind toidukilega, et vältida naha tekkimist ja jäta jahtuma.
  • Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmete tippude saabumiseni, kindlasti ei tohi ülevahustada, et munavalged murduma ei hakkaks.
  • Sega munavalge õrnalt 3 erinevas jaos juustusegu hulka ning jaga ramekenidesse.
  • Tõsta sufleed ahju ning küpseta väiksemaid vorme (6 cm Ø) 15-17 ja suuremaid vorme (7 cm Ø) 17-20 minutit.
  • Serveeri koheselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1ramekin | Kaloreid: 194kcal | Süsivesikuid: 9g | Valku: 9g | Rasvu: 13g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 3g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb