Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Retrohõnguline Kiievi kotlet

Imeline kanafileest soolane suutäis, mis ei tohiks külmaks jätta mitte kedagi! Mina lisan veel toidule korralikult juustu, et liha jääks mõnusalt mahlane ja maitsekas.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit
Külmkapis: 30 minutit
Aeg kokku: 1 tund
Toidukord: Kana, Lõunasöök, Õhtusöök
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 4
Kaloreid: 299kcal

Koostisosad

Kotlet

  • 50 g õli (praadimiseks)
  • 2 broileri rinnafileed

Ürdivõi:

  • 50 g toasooja võid
  • 15 g värsket peterselli
  • 15 g värsket tilli
  • 2 küüslauguküünt
  • ¼ tl kivisoola
  • ¼ tl musta pipart
  • Maitse järgi tšillit

Paneering:

  • Nisujahu
  • 1 muna
  • 100 g riivsaia
  • 30 g kõvajuustu
  • ½ tl kivisoola
  • ½ tl musta pipart

Juhised

  • Valmista ürdivõi – haki maitseroheline, küüslauk ning sega kõik kokku maitseainetega. Tõsta sügavkülma hanguma!
  • Kuivata kana liigsest niiskusest.
  • Lihahaamriga peksa kana lapikuks ja ühejämeduseks (~1cm jämeduseks).
  • Võta külmikust või ning jaota pooleks võrdselt mõlemale kanale.
  • Rulli kana tihedalt kokku ning rulli tihedalt toidukilesse, et see hoiaksvormi, tõsta sügavkülma ~15 minutiks hanguma, kuni kana hoiab oma kuju.
  • Paneeringu jaoks võta jahu, klopi lahti 1 muna ning sega kokku riivsai, juust,sool ja pipar.
  • Kata kanarull jahuga, seejärel munaga ning siis riivsaiagaseguga, seejärel uuesti munaga ja veel ühe korra riivsaiaseguga.
  • Kuumuta potis õli ning kuumas õlis prae mõlemat kanarulli eraldi 1 minut mõlemalt poolt või kuni kuldpruunid.
  • Seejärel pane kana küpsetusplaadile ning tõsta 180°C ahju 15-20 minutiks järelküpsema!
  • Serveeri!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5fileed | Kaloreid: 299kcal | Süsivesikuid: 13g | Valku: 19g | Rasvu: 19g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb