Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Krõbedad bataadifriikad

Selles retseptis räägin Sulle paarist lihtsast nipist, kuidas teha krõbedaid bataadifriikaid.
Ettevalmistuse aeg: 10 minutit
Küpsetusaeg: 20 minutit
Aeg kokku: 1 tund 30 minutit
Toidukord: Kõrvalroog, Snäkk, Taimne
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 2
Kaloreid: 440kcal

Koostisosad

Bataadifriikad:

  • 2 bataati (umbes 600gr)
  • 2 spl tärklist
  • 1 tl paprikapulbrit (annab mõnusa maitse ja omapärase punaka värvi)
  • 1 tl küüslaugupulbrit (soovitan kasutada pulbermaitseaineid, kuna värske võib kõrbema minna ja on ka raskem jaotada ühtlaselt)
  • ½ tl Cayenne'i pipart
  • 1 spl suhkrut
  • 3-4 spl oliiviõli
  • Maitse järgi soola

Kaste:

  • 100 gr kreeka/kookose jogurtit
  • 100 gr Santa Maria röstitut küüslaugu BBQ kastet
  • 2 spl sidrunimahla

Kaunistuseks:

  • Värsket peterselli

Juhised

  • Koori ja tükelda bataat 1x1 cm kangideks ning jäta vette 1h ligunema.
  • Kurna ja kuivata täielikult bataadikangid köögipaberiga ning tõsta kaussi koos tärklisega ning sega kuni kõik on segunenud (võid kasutada ka zip-lock kotti).
  • Kui friikad on ühtlaselt tärklisega kaetud, lisa õli ning sega uuesti.
  • Seejärel lisa paprika ja küüslaugupulber, pipar ning suhkur, sega kõik omavahel läbi ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Jaota friikad ükshaaval ära nii, et need omavahel kokku ei puutuks.
  • Pane friikad ahju 220°C juurde umbes 10-15 minutiks, seejärel pööra ümber ning küpseta veel umbes kuni 10 minutit.
  • Sega kokku kastme jaoks jogurt, BBQ kaste ja sidrunimahl ning jätakülmkappi hetkeks tõmbama.
  • Tõsta friikad ahjust välja, lisa sool ning värske petersell ning sega läbi.
  • Serveeri koheselt koos kastmega!

Video

Toitealane väärtus

Kaloreid: 440kcal | Süsivesikuid: 70g | Valku: 8g | Rasvu: 15g | Millest küllastunud rasvhappeid: 2g | Kiudaineid: 8g | Millest suhkruid: 27g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb