Go Back
+ servings

Parim ja pehmeim burgerikukkel

Need burgerikuklid on väga-väga pikalt mu lemmikud olnud - kuna iga burgerikukkel on NIII pehme, mahlane ja vetruv. Oma mahlasuse saab kukkel tänu gluteenipastale ehk tangzhongI'le.
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 20 minutes
Kahekordne kergitus: 1 hour 30 minutes
Total Time: 2 hours 10 minutes
Toidukord: Küpsetised, Õhtusöök
Cuisine: Rahvusvaheline
Keyword: Keskmine
Portsjone: 8
Calories: 251kcal

Koostisosad

Gluteenipasta

  • 20 g nisujahu
  • 20 g vett
  • 65 g täispiima

Kukkel:

  • 90 g täispiima
  • 20 g vett
  • 10 g kuivpärmi
  • 340 g nisujahu
  • 6 g soola
  • 12 g suhkrut
  • 2 muna
  • 35 g toasooja võid

Valikuline

  • 1 muna (kuklite määrimiseks)
  • 2 spl sibulahelbeid (kuklite sisse)
  • 1 spl valgeid ja musti seesamiseemneid (kuklite peale)

Juhised

  • Valmista pasta – kaalu potti vesi, täispiim ja jahu ning sega kõik läbi.
  • Kuumuta ja sega aeg-ajalt kuni paksenemiseni.
  • Sega kokku kuum vesi ja piim (et saada käesoe segu) ning lisa sinna pärm ja suhkur.
  • Kaalu kaussi jahu ning sool ning mikserda hetkeks läbi.
  • Lisa pärmi-piimasegu ning sega uuesti läbi.
  • Seejärel lisa ükshaaval munad ja pasta.
  • Kui kõik on ilusti läbi segunenud, siis lisa ka toasoe või.
  • Kergita taigent soojas kohas rätiku all ~1h.
  • Vormi burgerikuklid (~65 gr) ja pallitamise ajal pane taignasse ka soovikorral 0,5 spl sibulahelbeid.
  • Eelkergita kukleid 30 minutit kuni 1h.
  • Määri kuklid pealt munaga ning puista peale seesamiseemneid.
  • Küpseta ahjus 180°C juures 15-20 minutit.

Video

Nutrition

Serving: 1kukkel | Calories: 251kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Fiber: 2g | Sugar: 3g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb