Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
searibi

Searibid mustsõstraviinaga!

See searibi retsept on lihtsalt imeline - magus, soolane, ürdine ja seda kõike samal ajal! Ribid tulevad mõnusalt kleepuvad, pehmed ja nii head, et lakud ka hiljem sõrmed puhtaks!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 4 tundi
Aeg kokku: 4 tundi 30 minutit
Toidukord: Liha, Lõunasöök, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 694kcal

Koostisosad

  • 1 kg searibisid
  • 2 sibulat
  • 4 küünt küüslauku
  • 1 tšillikaun (mina kasutasin pisikest ja eriti teravat - kui kasutad suuri, siis võta pigem 2)
  • 2 oksa värsket rosmariini
  • Väike peotäis värsket tüümianit
  • 50 g palsami äädikat
  • 200 g Saaremaa Vodka Must Sõstar viina (või teist musta sõstra viina)
  • 400 g värsket kanapuljongit
  • 30 g võid
  • Õli
  • Soola/Pipart

Juhised

  • Lõika ribid väiksemateks tükkideks (näiteks pooleks, olenevalt ribi suurusest).
  • Koori sibul ning lõika pooleks, pressi koorimata küüslauguküüs noaga lapikumaks.
  • Rosmariinioksa peksa noa tagumise poolega mõned korrad, kuni hakkad tundma rosmariini aroome ning lõika ka tšilli pooleks.
  • Pane õli pannile ning kuumata peaaegu suitsemiseni. Samal ajal kuivata köögipaberiga ribid ning maitsesta mõlemalt poolelt soola ja pipraga, patsuta maitseained liha sisse.
  • Kui õli on kuum, pane ribi pannile ning suru seda vastu panni, samal ajal pane pooled sibulad, küüslauguküüned, ürdid ning või pannile ribide kõrvale röstima. Prae 1-2 minutit, kuni ribid on kuldpruunid, seejärel keera ribid ümber.
  • Kui ribi on mõlemalt poolt praetud, tõsta see ahjuvormi ning vala pannil olev rasv ja maitseained selle peale. Prae ka ülejäänud ribid.
  • Kui ribid praetud, siis pane pann tagasi pliidile ning vala sinna palsami äädikas ning mustasõstraviin. Kuumuta ning keeda umbes 1-2 minutit, seejärel lisa puljong, lase segul uuesti keema tõusta ja vala see ribide ja maitseainete peale.
  • Kata vorm kaanega (kui kaant pole, siis fooliumiga) ning tõsta 160°C ahju umbes 3h küpsema. Aegajalt soovitan ribisid ümber pöörata, et need saaks leemes ühtlaselt küpseda.
  • Kui ribid on 3h küpsenud, siis kontrolli, kas liha on juba pehmem ning kui on, siis eemalda kaas/foolium ning lase veel 45-60 minutit küpseda, et ka vedelik saaks aurustuda ning kaste pakseneda.
  • Tõsta ribid ahjust välja ning lase enne serveerimist ribidel veel kaane all umbes 10 minutit seista.
  • Serveeri meelepäraselt, näiteks krõbekartulitevõi kartulipüreega. Allesjäänud röstsibulat võid kasutada kastmekausikestena.

Toitealane väärtus

Kaloreid: 694kcal | Süsivesikuid: 8g | Valku: 28g | Rasvu: 47g | Millest küllastunud rasvhappeid: 17g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 4g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb