Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

See kiirelt ja lihtsalt valmistatav brokoli-lillkapsa püreesupp on mõnusa ja juustuse nüansiga ja lööb Sind oma lihtsuse ja maitsega lihtsalt jalust nõrgaks! 😁
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Eelroog, Lõunasöök, Õhtusöök, Supp
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 547kcal

Koostisosad

  • 25 g võid
  • 1 suur sibul (või 2 väiksemat)
  • 5 küünt küüslauku
  • 30 g fond'i või 1 minu puljongikuubik
  • 500 g vett
  • 200 g toidukoort
  • 400 g Härmavilja külmutatud brokolit (võid ka värsket kasutada, aga külmutatud versiooniga saab kiiremini, lisaks pole hinnavahe märgatav)
  • 400 g Härmavilja külmutatud lillkapsast (võid samuti ka värsket kasutada kui viitsid puhastada ja lõikuda)
  • 35 g sinihallitusjuustu
  • 50 g kõvajuustu (või parmesani, mina kasutan Valio Fortet)
  • 60 g punast cheddarit
  • 100 g küüslaugu ja ürtidega toorjuustu (mina kasutan Philadelphia Light seeria oma selle supi jaoks)
  • ½ tl soola
  • Tšillisädemeid/pipart (maitse järgi)
  • Õli

Serveerimiseks:

  • 60 g juustukrõpse/palle või lihtsalt krutoone
  • Veidikene brokoli idandeid (võid ka nt värsket murulauku peale panna)
  • Tšillisädemeid peale jahvatada

Juhised

  • Puhasta ja koori sibul ja küüslauk. Sibul lõika pooleks ja lõika sellest poolkuud, küüslaugu võid veidike peenemaks hakkida.
  • Kuumuta potis õli ja või, kui või on sulanud, lisa sibul, küüslauk ja jahvata ka tšillisädemeid sinna peale. Sega ja prae kuniks kergelt kuldne ja läbikumav.
  • Lisa puljong, vesi, toidukoor ja sool. Lase keema ning lisa brokoli ja lillkapsas (kui kasutad värskeid, siis lõika keskmine tüvi ära, kasuta vaid õisikuid).
  • Keeda keskmisel kuumusel kuni lillkapsas ja brokoli on sulanud ja kergelt pehmed (see võtab vaid paar minutit). Proovi mitte üle keeta, siis kaotab brokoli oma ilusa roheka värvuse ja supp tuleb ka heledam!
  • Lisa kogu sisu blenderisse koos juustudega ning püreesta ühtlaseks. Kui kasutad saumiksrit, siis riivi enne juustud ära (minu blender on nii võimas, et lisan nad blenderisse sisuliselt tervete tükkidena).
  • Tee maitsetest, vajadusel lisa maitseaineid veelgi, et supp oleks täpselt perfektne Sinu jaoks!
  • Võimalusel lase supil enne serveerimist veidikene seista! Siis tuleb paremini ka juustude maitse välja ning supp maitseb veelgi paremini. Ideaalne supi serveerimistemperatuur on ca 70°C, kuid muidugi mõista ei pea Sa hakkama seda termomeetriga mõõtma! 😅
  • Serveeri koos kuivatatud juustukrõpsudega või isetehtud krutoonidega!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 500g | Kaloreid: 547kcal | Süsivesikuid: 20g | Valku: 22g | Rasvu: 44g | Millest küllastunud rasvhappeid: 25g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 8g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb