Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
rabarberikook

Rabarberikook - tagurpidi, mahlane ja lihtne!

Ülimaitsev ja mahlane rabarberikook, mis valmib kiirelt ning on kindlasti üks Sinu uusi lemmikuid! 🥰 Mõnusat nüanssi lisab kaneel ja hibiskus.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 50 minutit
Toidukord: Kook, magustoit, Peolaud
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Kaloreid: 171kcal

Koostisosad

Suhkrusiirup:

  • 40 g vett
  • 75 g suhkrut
  • 10 tk kuivatatud hibiskust (~3 grammi)

Biskviit

  • ~500 g rabarberit
  • 50 g nisujahu (mina kasutan nisujahu tüüpi 405)
  • 25 g mandlijahu
  • 1 spl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g toasooja võid
  • 80 g suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • Not peensoola
  • 3 Eggo kollast muna

Kaunistuseks:

  • 20 g mandlilaaste
  • Ja muud meelepärast

Juhised

  • Valmista suhkrusiirup - kaalu kõik koostisosad potti ning keeda keskmisel kuumusel.
  • Puhasta ja koori rabarber, lõika umbes 7-8 cm kangid ja viiluta pikkupidi õhukesteks viiludeks.
  • Kui suhkrusiirup on keema tõusnud ning suhkur sulanud, keera kuumus välja ning jäta hetkeks seisma.
  • Nõruta suhkrusiirupist hibiskus välja ning võta endale 24Ø koogivorm, kata vorm põhjast küpsetuspaberiga.
  • Vala küpsetuspaberile osa suhkrusiirupist ning lao rabarberiviilud ühtlaselt selle peale. Tee 2 kihti, üks kiht rabarberit üht pidi ja siis teine kiht risti selle peale.
  • Vala ülejäänud siirup rabarberi peale ja jäta nii kauaks seisma, kuni valmistad biskviidi.
  • Biskviidi jaoks pane mikserikaussi toesoe või, suhkrud ning sool. Mikserda kreemjaks.
  • Kui või on segatud, siis lisa ükshaaval toasoojad munad, lase peale viimast muna veel veidike vahustada (kui või jääb veidike tükki, siis see on okei, ära sellepärast muretse).
  • Sõelu läbi kõik kuivained ühte kaussi ning sega läbi.
  • Lisa kuivained muna-võisegule ja sega korralikult läbi, vala saadud segu rabarberite peale ning ühtlusta pealispind.
  • Tõsta kook 180°C kraadisesse ahju (ülevalt-alt kuumutus) ning küpseta 35 minutit.
  • Kui kook on valmis, siis tõsta see ahjust välja, pane puhas rätik peale ning jäta vormi sisse umbes pooleks tunniks jahtuma. Seejärel serveeri kook - pööra see tagurpidi serveerimisalusele ja kaunista meelepäraselt! 😊

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 171kcal | Süsivesikuid: 19g | Valku: 3g | Rasvu: 10g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb