Go Back
+ servings
kartulisalat

Grillitud kartulisalat hiidkrevettidega

Lihtne ja grillitud värskete kartulitega kartulisalat hapuka sidrunivinegreti ja hiidkrevettidega on Sinu suviseks grillpeoks ideaalne!
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Jahutus: 1 hour
Total Time: 1 hour 40 minutes
Toidukord: Eelroog, Kõrvalroog, Lõunasöök, Mereannid, Peolaud, Salat, Tervislik
Cuisine: Vahemere köök
Keyword: Kerge
Portsjone: 4
Calories: 435kcal

Koostisosad

Salat:

  • 1 kg värskeid koorega kartuleid (kui on võimalust, võid kasutada ka mitut erinevat värvi, mina kasutasin vaid kollaseid)
  • 300 g Marine külmutatud ja keedetud hiidkrevette (kogus sulatatult ~240g)
  • 250 g aedube
  • 250 g erivärvi kirsstomateid (kasutasin punaseid ja kollaseid)
  • 1 punane sibul
  • Värsket murulauku

Kartulite maitsestamiseks:

  • spl oliiviõli
  • 5 oksa värsket tüümianit
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 2 küünt küüslauku
  • ½ tl soola

Kaste:

  • 90 g Extra Virgin oliiviõli
  • 65 g sidrunimahla (mina sain selle ühest sidrunist)
  • 1 sidruni koor
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 1 küüs küüslauku
  • 1 spl vedelat mett
  • ¼ tl soola
  • 5 oksa värsket tüümiani
  • Tšillisädemeid (maitse järgi)

Juhised

  • Pane suuremasse potti külm vesi, maitsesta 1 tl soolaga ja lisa ka kohe kartulid. Keeda kartulid pehmeks. Minul läks väikeste kartulitega ca 12 minutit aega - tegelik aeg oleneb Sinu pliidist ja kartulite suurusest.
  • Samal ajal pese puhtaks aedoad, lõika otsad maha ja lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees ca 5 minutit, kuni pehmed aga seest veel kergelt krõmpsud.
  • Kui kartulid ja oad on keedetud, siis jahuta täielikult. Et oad päris pehmeks ei läheks võid nad külma meega maha jahutada ja korralikult ära nõrutada.
  • Valmista kaste - pane kõik koostisosad peale õli blenderisse või köögikombaini ja purusta kõik kokku. Seejärel lisa peene joana oliiviõli kuni kogu kaste on kokku hakanud ja kreemine.
  • Kui kartulid on jahtunud, lõika nad pooleks ja maitsesta kõigega, mis on kartulite maitsestamiseks välja toodud. Sega läbi ja jäta hetkeks seisma.
  • Valmista grill ette ja soojenda see keskmise kuumuseni.
  • Pane kartulid restile ja grilli ühelt poolt ca 5 minutit kuni triibud peal. Lase ka teiselt poolt läbi ca 1-2 minutit. Kui kartulid valmis, jahuta!
  • Pese kirsstomatid puhtaks ning lõika pooleks ja pane kaussi.
  • Koori sibul ning lõika pooleks ning viiluta peenikesteks viiludeks (poolkuudeks). Võta ka väiksem peotäis murulauku ning lõika peeneks.
  • Lisa kaussi jahtunud aedoad, grillitud kartulid, sulatatud ning kuivatatud krevetid ja alguses pool kastmest, sega läbi ning vajadusel lisa veel kastet. Enne serveerimist lase salatil veidike maitsestuda ning vajadusel lisa veel kastet või pane kaste kõrvale.

Nutrition

Serving: 400g | Calories: 435kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 16g | Fat: 17g | Saturated Fat: 2g | Fiber: 9g | Sugar: 10g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb