Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Red Velvet ehk punane sametkook

Imeliselt mahlane ja maitsekas Ameerikapärane Red Velvet biskviit, mis sobib nii külalistele pakkumiseks kui ka pidulikumaks sündmuseks.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Kokkupanemiseks:: 30 minutit
Aeg kokku: 2 tundi 30 minutit
Toidukord: Kook, Küpsetised, magustoit, Peolaud
Köök: Ameerika
Raskusaste: Raske
Portsjone: 16
Kaloreid: 527kcal

Koostisosad

Põhjad:

  • 170 g toasooja võid
  • 470 g Demerara või rafineerimata roosuhkrut
  • 4 spl kakaod
  • 3 Eggo tervisemuna
  • 1 vaniljekauna seemned (või 1 spl vaniljesuhkrut 1 spl tavalise suhkru asemel)
  • 470 g nisujahu
  • 1,5 tl soodat
  • 1,5 tl valge veini äädikat
  • 420 g keefiri
  • ½ tl peensoola
  • Punast geeltoiduvärvi (vastavalt vajadusele)

Immutusvedelik:

  • 100 g värskelt pressitud sidrunimahla (keskmiselt kahest kuni kolmest sidrunist)
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 50 g vett

Toorjuustukreem:

  • 125 g toasooja võid
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 3 tl vaniljesuhkrut
  • 500 g toorjuustu (soovitatavalt samuti toasoe)

Serveerimiseks:

  • 200 g Värskeid marju
  • Mandlilaaste
  • Soovi korral veel šokolaadi vms.

Juhised

  • Vahusta või suhkruga tugevaks vahuks. 
  • Lisa ükshaaval munad.
  • Sõelu kaussi jahu, kakao, sooda ning peensool, sega kõik ühtlaselt läbi. 
  • Kui munad on võisse ilusti sisse segatud, siis lisa keefir, vaniljekauna seemed ning valge veini äädikas. Lase ühtlaselt läbi seguneda. 
  • Lisa kahes jaos juurde kuivained ning laseme läbi seguneda. Viimasena lisame geeltoiduvärvi, kuni saame ilusa punaka tooni. 
  • Kata 2 ümarat 24cm mõõduga vormi põhjast ja servadest küpsetuspaberiga ning jaga taigen võrdselt kahe vormi vahel. Silu pealt ühtlaseks. 
  • Küpseta ahjus pöördõhuga 180C juures kuni keskelt küpsenud (võid kasutada hambatikku selle kontrollimiseks – kui taigen enam tiku külge ei jää, siis on valmis). See võtab aega umbes 30-35 minutit.
  • Võta põhjad ahjust välja ning kata rätikuga ja jahuta täielikult. 
  • Kui põhjad on jahtunud, siis valmista immutusvedelik, pressi värsket sidrunimahla ning lisa sellele tuhksuhkur ja vesi. Sega ja jäta seisma kuni suhkur on lahustunud. 
  • Samal ajal valmista kreem koogile – pane kaussi toasoe või ning suhkrud, vahusta tugevaks ja kreemjaks vahuks. Kui või on kreemjas, lisa ka toorjuust ning vahusta kuni saad tugeva vahu. 
  • Koogi kokkupanemise jaoks lõika pealt ära ümar kiht (nö koogi kuppel) ja jaga mõlemad põhjad täpselt pooleks, et saaksid 4 ühtlast kihti. 
  • Koogi kokkupanemisel immuta iga kiht vedelikuga ning pane iga kihi vahele toorjuustu, pealt määri samuti toorjuustuga. Ideaalis lase koogil vähemalt 12h külmkapis seista enne kaunistamist, et maitsed saaksid imenduda. Nii saad ka vajadusel veel kreemi siluda enne kaunistamist.
  • Kaunista meelepäraselt värsekte marjade jms. 

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 527kcal | Süsivesikuid: 63g | Valku: 7g | Rasvu: 28g | Millest küllastunud rasvhappeid: 17g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 39g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb