Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Porgandikook

Porgandikook rummiga

Porgandikook on imeliselt mahlane, pehme ja maitsetest tulvil - sobib absoluutselt igale lauale, ka peolauale!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit
Aeg kokku: 2 tundi 15 minutit
Toidukord: magustoit, Peolaud
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 20
Kaloreid: 429kcal

Koostisosad

Porgandikoogi põhjad

  • 180 ml rapsiõli
  • 375 g suhkrut
  • 360 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 ½ tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl soola
  • 4 M-suuruses muna (toatemperatuuril)
  • 100 g magustamata õunakastet (või moosi)
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 325 g värskelt riivitud porgandit
  • 75 g Kreeka pähkleid
  • 125 g Appleton Estate rummi (või muud tumedat rummi)

Toorjuustukreem

  • 150 g toasooja võid
  • 100 g (tuhk)suhkrut
  • 800 g toorjuustu
  • ½ vaniljekauna seemned
  • 60 g Grand Marnier apelsinilikööri (või muud)

Juhised

  • Riivi porgand ning lisa sellele sool, sega läbi ja jäta kõrvale seisma.
  • Pane mikserikaussi õli ning suhkur ning pane vahustama.
  • Sega kokku kõik ülejäänud kuivained ning vispelda, kuni segu on õhuline.
  • Lisa õlisegule ükshaaval munad ning vahusta kuni tekib tugevam vaht, seejärel lisa õunakaste.
  • Sega kuivad ja märjad koostisosad.
  • Viimasena lisa porgand, jämedalt hakitud pähklid ning rumm.
  • Küpseta 180°C ahjus 30-35 minutit või vastavalt vajadusele.
  • Võta koogid ahjust ning jäta jahtuma.
  • Toorjuustukreemi jaoks lisa või ning (tuhk)suhkur mikserisse ning vahusta kuni või muutub kreemjaks.
  • Lisa toasoe toorjuust ning sega uuesti läbi.
  • Viimasena lisa vaniljekauna seemned ning Grand Marnier ning sega viimastkorda läbi.
  • Lõika koogipõhjad pooleks ning lõpeta koogi valmistamine, igale kihiletõsta peale toorjuustu ja serveeri meelepäraselt (NB! Ideaalis lase koogil ka külmkapis katte all nö tõmmata, et intensiivistada maitseid!)

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 429kcal | Süsivesikuid: 42g | Valku: 6g | Rasvu: 25g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 27g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb