Siidine pasha
See imeline lihavõttemaius on tegelikult sobilik igaks ajaks - siidine ja mõnusalt täidlane pasha.
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit minutit
Külmkapis: 1 päev päev
Aeg kokku: 1 päev päev
Toidukord: Dessert, Pühaderoog
Köök: Vene
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Calories: 280kcal
- 3 munakollast
- 100 g suhkrut
- 150 g vahukoort
- 1 vaniljekaun
- 1 apelsini koor ja mahl
- 4 cl Grand Marnier apelsinilikööri
- ½ tl jahvatatud kardemoni
- 100 g toasooja võid
- 500 g rasvast kohupiima (mina kasutasin Esko talu kohupiima - 15% rasvasisaldusega)
- 50 g mandlilaaste
- 35 g rosinaid
- 55 g kuivatatud aprikoosi
- Not soola
Pese ja haki kuivatatud marjad (aprikoosid ja rosinad) ning jäta apelsinimahla ning likööri sisse seisma.
Eralda munakollased ning pane koos vahukoore, suhkru, vaniljekaunaseemnete(ja kaunaga), apelsinikoore ning kardemoniga koos potti.
Sega kõik omavahel läbi ning kuumuta segu pliidil keskmisel kuumusel koguaeg segades.
Kui segu on piisavalt paks (näiteks kattes lusika tagakülje ära), eemalda pott tulelt ning jäta jahtuma.
Lisa mikserikaussi toasoe või koos soolaga, sega kuni või muutub kreemjaks.
Lisa võile kohupiim ning sega põhjalikult läbi.
Kui munasegu on veidikene seisnud/jahtunud, eemalda vaniljekaun ning lisakogu munasegu kohupiimasegule ja sega läbi.
Nõruta ning lisa viimasena pashasse kuivatatud puuviljad ja mandlilaastud ning sega kõik kokku.
Vooderda sõel või pashavorm marliga ning vala kogu segu sinna sisse. Katasegu pealt marliga kinni ning aseta raskus peale, et üleliigne vedelik väljatuleks.
Tõsta pasha külmkappi hanguma, ideaalis vähemalt 16-24h.
Serveeri meelepäraselt!
1 portsjon sisaldab: 90g | Kaloreid: 280kcal | Süsivesikuid: 17g | Valku: 8g | Rasvu: 21g | Millest küllastunud rasvhappeid: 12g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 11g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.