Imemaitsev ja kreemine pasha

See imeline lihavõttemaius on tegelikult sobilik igaks ajaks – siidine ja mõnusalt täidlane pasha. Minu pasha on oma maitselt veidi traditsioonidest eemalduv (kuid sellegipoolest IMEMAITSEV), sest ma lisan oma pashasse ka apelsini ja kardemoni.

Esimene kokkupuude pashaga on mul veel kaugelt lapsepõlvest, kui minu tädi Heli tegi seda meile munadepühadel. Juba siis ma nautisin igat suutäit ja tahtsin veel ja veel! 😁 Kui tädi Heli tegi meile pashat želatiiniga, siis mina kasutan selle jaoks natuke traditsioonilisemat viisi – kuumutatud muna! Muna teeb selle magustoidu veelgi siidisemaks ning lisab seda mõnusat kreemilisust ning harmoniseerub ideaalselt ka apelsini ja kardemoniga.

Kui Sul pashavormi ei ole (nagu ka minul mitte), siis võid vabalt kasutada sõela. Sellisel juhul vooderda sõel eelnevalt puhta marliga. Kuna ma üksi elades ikka pashat väga tihti ei tee, siis ei ole minu jaoks ka eraldi vajadust pashavormi osta. Sõel ajab ilusti asja ära!

Natukene apelsinisema maitse jaoks leotan ma veel kuivatatud marju Grand Marnier apelsinilikööris koos apelsinimahlaga. Kui Sul ei ole likööri või Sa ei taha seda lisada, siis pane marjad lihtsalt apelsinimahla sisse likku! 😉

Igaks juhuks mainin, et tegelikult on pasha tegemine suhteliselt lihtne! Ainuke asi, mis võtab aega, on see et vorm peab külmkapis päris pikalt seisma. Seda selle jaoks, et muna saaks korralikult hüübida ning kohupiimast saaks vedelik välja nõrguda. Selle tulemusel tuleb Sul mõnusalt tahke pasha, millesse ei pea želatiini panema!

Siidine pasha

See imeline lihavõttemaius on tegelikult sobilik igaks ajaks - siidine ja mõnusalt täidlane pasha.
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit
Külmkapis: 1 päev
Aeg kokku: 1 päev
Toidukord: Dessert, Pühaderoog
Köök: Vene
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Kaloreid: 280kcal

Koostisosad

  • 3 munakollast
  • 100 g suhkrut
  • 150 g vahukoort
  • 1 vaniljekaun
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 4 cl Grand Marnier apelsinilikööri
  • ½ tl jahvatatud kardemoni
  • 100 g toasooja võid
  • 500 g rasvast kohupiima (mina kasutasin Esko talu kohupiima - 15% rasvasisaldusega)
  • 50 g mandlilaaste
  • 35 g rosinaid
  • 55 g kuivatatud aprikoosi
  • Not soola

Juhised

  • Pese ja haki kuivatatud marjad (aprikoosid ja rosinad) ning jäta apelsinimahla ning likööri sisse seisma.
  • Eralda munakollased ning pane koos vahukoore, suhkru, vaniljekaunaseemnete(ja kaunaga), apelsinikoore ning kardemoniga koos potti.
  • Sega kõik omavahel läbi ning kuumuta segu pliidil keskmisel kuumusel koguaeg segades.
  • Kui segu on piisavalt paks (näiteks kattes lusika tagakülje ära), eemalda pott tulelt ning jäta jahtuma.
  • Lisa mikserikaussi toasoe või koos soolaga, sega kuni või muutub kreemjaks.
  • Lisa võile kohupiim ning sega põhjalikult läbi.
  • Kui munasegu on veidikene seisnud/jahtunud, eemalda vaniljekaun ning lisakogu munasegu kohupiimasegule ja sega läbi.
  • Nõruta ning lisa viimasena pashasse kuivatatud puuviljad ja mandlilaastud ning sega kõik kokku.
  • Vooderda sõel või pashavorm marliga ning vala kogu segu sinna sisse. Katasegu pealt marliga kinni ning aseta raskus peale, et üleliigne vedelik väljatuleks.
  • Tõsta pasha külmkappi hanguma, ideaalis vähemalt 16-24h.
  • Serveeri meelepäraselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 90g | Kaloreid: 280kcal | Süsivesikuid: 17g | Valku: 8g | Rasvu: 21g | Millest küllastunud rasvhappeid: 12g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 11g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
2 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Kommentaarid