Isetehtud majonees
Imelihtne ja kiirelt valmiv majonees, mis säilib külmkapis Sul vabalt 1-2 nädalat! Seda eriti tänud sidrunimahlale. Mõnusalt särtsakas kaste kõige jaoks!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit minutit
Aeg kokku: 5 minutit minutit
Toidukord: Kastmed
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 20 spl
Calories: 70kcal
- 3 munakollast (munavalgetest saad näiteks makroone teha)
- 1 tl Dijoni sinepit (või muud mahedamaitselist sinepit)
- ½ sidruni koor
- 2 spl sidrunimahla (värskelt sidrunist)
- 140-160 g rapsiõli
- ¼ tl soola
- ½ tl (valget) pipart (valge pipar jätab majoneesi visuaalselt puhtamaks)
Eralda munakollased ning pane blendrikannu, lisa sinep, sidrunimahl ning koor ja sool/pipar.
Kui blender töötab ja kõik on segunenud, siis lisa sinna peene joana rapsiõli, suunates õli alati otse terale!
Kui kogu õli on lisatud või soovitud tekstuur saavutatud, maitse ning vajadusel lisa veel soola ja pipart.
Jahuta! Külmkapis säilib majonees vähemalt 1 nädal!
1 portsjon sisaldab: 10g | Kaloreid: 70kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 1g | Rasvu: 8g | Millest küllastunud rasvhappeid: 6g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.