Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Minu lemmik krevetipasta tomatikastmes!

Kiire ja lihtne krevetipasta tomatikastmes mis valmib kiirelt ja mida on lihtne nautida igal ajal ja iga ilmaga!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 35 minutit
Toidukord: Lõunasöök, Mereannid, Õhtusöök
Köök: Itaalia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 648kcal

Koostisosad

  • 2 spl oliiviõli
  • 400 g tooreid hiidkrevette
  • 2 väikest sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 500 g värskeid kirsstomateid
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 350 gr Chardonnay'd (või teist kuiva veini)
  • 1 sidrun
  • 40 g värsket spinatit
  • 40 g riivitud kõvajuustu (või vastavalt soovile)
  • 10 g värsket peterselli
  • Tšillihelbeid
  • Soola/Pipart
  • 600 g toorpastat (või umbes 250 gr kuivatatud kujul)

Juhised

  • Tõsta krevetid käesooja vette sulama (kui kasutad külmutatud krevette). Kui krevetid on sulanud, siis vajadusel koori need kui pead või sabad on küljes.
  • Haki kõik lisandid – sibul, küüslauk, tomatid ning petersell.
  • Pane veepott pasta jaoks sooja ning maitsesta soolaga (peaks maitsema nagu merevesi).
  • Lisa pannile oliiviõli ning kuumuta tugevamal kuumusel, lisa pannilekrevetid. Prae kuni kuldseks 1 poolt, siis keera ümber, lisa küüslauk, tšilli,poole sidruni mahl, kui krevetid hakkavad valmis saama, lisa veidikesoola/pipart ning sega läbi ja tõsta krevetid pannilt ära (et vältida üleküpsemist - proovi neid mitte kuhjata üksteise peale).
  • Lisa samale pannile ülejäänud sibulad ning küüslauguküüned (kui vaja lisa pannile veel õli), prae kuni sibul muutub klaasjaks.
  • Lisa pannile vein ning kuumuta alkohol välja.
  • Lisa kirsstomatid ning oregano ning kuumuta kuni kirsstomatid hakkavadvaikselt laiali vajuma.
  • Samal ajal pane pasta potti ning keeda sõltuvalt paksusest 1-2 minutit (toorpastat) või valmis kujul vastavalt pakendi juhistele.
  • Lisa pannile poole sidruni mahl ja koor ning hakitud petersell, maitsesta soola/pipraga ning sega läbi. Lülita kuumus välja!
  • Kui pasta hakkab valmis saama, siis tõsta ta lihtsalt potist pannile, lisa krevetid ja sega läbi. Jäta kaane alla maitsestuma 1-2 minutiks.
  • Enne serveerimist lisa spinat ning juust ja sega kõik omavahel läbi! Serveeri!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 450g | Kaloreid: 648kcal | Süsivesikuid: 82g | Valku: 31g | Rasvu: 14g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 5g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb