Parim krevetipasta tomatikastmes!

See imeliselt lihtne ja maitsev krevetipasta tomatikastmes on mõnusalt värske roog. See on siiani nii minu kui ka paljude minu sõprade lemmik! Ei ole liiga rammus ega “raske”, vaid hoopiski mõnusalt maitseküllane, hea ning ülilihtne valmistada!

Kui soovid toorpastat ise teha, siis SIIT videost saad vaadata, kuidas teha ise pastat. Kui Sa aga ise pastat ei soovi teha, siis võid vabalt ka poe oma kasutada ja saad toidu veelgi kiiremini valmis. Ja nagu ühe õige Itaalia toidu puhul ei puudu ka sellest pastast mul vein. Mina kasutasin Chardonnay’d (Jean Bouchard veinimõisa oma) võid ka muud kasutada. Aga oluline on, et vein oleks pigem kuivem ning puuviljasem/tsitruselisem! 😊 See harmoneerub krevetipasta ja naturaalse kreveti magususega imehästi.

Krevettide küpsusastmed toorest üleküpsenud krevetini.

Kui kasutad värskeid krevette, siis läheb asi eriti hästi. Kui kasutad külmutatud krevette, siis pane nad käesooja vette või veidi soojemasse ja ~15 minutiga on need sulanud. Oluline on, et Sa ei kasutaks liiga kuuma vett – krevetid võivad juba valmis saada enne, kui Sa neid praadimagi jõuad hakata. Üks asi, mida veel krevettide puhul silmas pidada – toored ja värsked hiidkrevetid on hallid. Kui krevett on punane/roosakas, siis ta on juba kuumtöödeldud. Sellist krevetti enam praadida ei saa, sest ületöötlemisel muutub krevett väga kummiseks ja ebameeldivaks.

Kui Sulle aga mereannid või krevetipasta ei meeldi, siis mul on Sulle ka üks imeline kanapasta retsept – KOORENE KANAPASTA SIDRUNI-VIINAKASTMES! See on tõesti üks parimaid kooreseid pastakastme retsepte, mida ma olen kunagi teinud, niiet proovi kindlasti järgi ja anna mulle teada, kuidas Sulle meeldib! 😊

Minu lemmik krevetipasta tomatikastmes!

Kiire ja lihtne krevetipasta tomatikastmes mis valmib kiirelt ja mida on lihtne nautida igal ajal ja iga ilmaga!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 35 minutit
Toidukord: Lõunasöök, Mereannid, Õhtusöök
Köök: Itaalia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 648kcal

Koostisosad

  • 2 spl oliiviõli
  • 400 g tooreid hiidkrevette
  • 2 väikest sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 500 g värskeid kirsstomateid
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 350 gr Chardonnay'd (või teist kuiva veini)
  • 1 sidrun
  • 40 g värsket spinatit
  • 40 g riivitud kõvajuustu (või vastavalt soovile)
  • 10 g värsket peterselli
  • Tšillihelbeid
  • Soola/Pipart
  • 600 g toorpastat (või umbes 250 gr kuivatatud kujul)

Juhised

  • Tõsta krevetid käesooja vette sulama (kui kasutad külmutatud krevette). Kui krevetid on sulanud, siis vajadusel koori need kui pead või sabad on küljes.
  • Haki kõik lisandid – sibul, küüslauk, tomatid ning petersell.
  • Pane veepott pasta jaoks sooja ning maitsesta soolaga (peaks maitsema nagu merevesi).
  • Lisa pannile oliiviõli ning kuumuta tugevamal kuumusel, lisa pannilekrevetid. Prae kuni kuldseks 1 poolt, siis keera ümber, lisa küüslauk, tšilli,poole sidruni mahl, kui krevetid hakkavad valmis saama, lisa veidikesoola/pipart ning sega läbi ja tõsta krevetid pannilt ära (et vältida üleküpsemist - proovi neid mitte kuhjata üksteise peale).
  • Lisa samale pannile ülejäänud sibulad ning küüslauguküüned (kui vaja lisa pannile veel õli), prae kuni sibul muutub klaasjaks.
  • Lisa pannile vein ning kuumuta alkohol välja.
  • Lisa kirsstomatid ning oregano ning kuumuta kuni kirsstomatid hakkavadvaikselt laiali vajuma.
  • Samal ajal pane pasta potti ning keeda sõltuvalt paksusest 1-2 minutit (toorpastat) või valmis kujul vastavalt pakendi juhistele.
  • Lisa pannile poole sidruni mahl ja koor ning hakitud petersell, maitsesta soola/pipraga ning sega läbi. Lülita kuumus välja!
  • Kui pasta hakkab valmis saama, siis tõsta ta lihtsalt potist pannile, lisa krevetid ja sega läbi. Jäta kaane alla maitsestuma 1-2 minutiks.
  • Enne serveerimist lisa spinat ning juust ja sega kõik omavahel läbi! Serveeri!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 450g | Kaloreid: 648kcal | Süsivesikuid: 82g | Valku: 31g | Rasvu: 14g | Millest küllastunud rasvhappeid: 3g | Kiudaineid: 5g | Millest suhkruid: 5g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
2 vastust
  1. Heleri
    Heleri says:

    Koostisosades pole kirjas koort ja koore kogust. Valmistamise õpetuses on aga kirjas, et lisada koor.

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Jaa, see pole mõeldud kui toidukoor, vaid sidrunikoor! 😊 Ehk siis sidrunist nii mahl kui ka koor.

      Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid