Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Lillkapsapitsa

Avalikustan teile oma mõnusa ja tervisliku lillkapsapitsa retsepti. Lillkapsapitsat on raske teha, kui Sa selleks õigeid nippe ei kasuta.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit
15 minutit
Aeg kokku: 50 minutit
Toidukord: Õhtusöök, Pearoog
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 2
Kaloreid: 550kcal

Koostisosad

Pitsapõhi:

  • 600 g Härmavilja külmutatud lillkapsast
  • 1-2 muna
  • 60-70 g riivitud kõvajuustu
  • 2 tl oreganot
  • ½ tl soola
  • (Valget) pipart

Kate:

  • 120 g marinara kastet
  • 30 g parmesani juustu
  • 100 g pühvlimozzarellat (või muud)
  • 50 gr salaamit
  • Paar lehte basiilikut

Juhised

  • Purusta lillkapsas köögikombainis/blenderis, kuni saad purutaolise lillkapsa (segu ei tohiks liiga puderjas olla). Lisa sool ja sega läbi.
  • Pane lillkapsapuru 180 kraadisesse ahju 10-15 minutiks röstima.
  • Võta lillkapsas ahjust välja, lase kergelt jahtuda ning seejärel pane seguköögirätiku sisse ning keera rätik kokku, kuni kogu üleliigne vedelik välja tuleb.
  • Lisa allesjäänud segu kaussi, lisa muna (alguses lisa 1 muna, kui vaja siis teine, segu ei tohiks liiga kuiv olla, vaata videost!) ning sega läbi.
  • Lisa kõvajuust, oregano ja pipar, kui tunned, et on mage, lisa veel ka veidi soola.
  • Sega taigen ühtlaseks kokku ning pane küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile. Jaota ühtlaseks ja õhukeseks kihiks.
  • Seekord pane põhi ahju 220 kraadi juurde umbes 15 minutiks või kuni kuldpruun ja krõbe.
  • Võta põhi ahjust välja, lisa kaste ja katted.
  • Küpseta 220 kraadi juures veel umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud ning pitsa küpsenud. Serveerimisel pane peale värske basiilik ja naudi koheselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5pizzat | Kaloreid: 550kcal | Süsivesikuid: 22g | Valku: 41g | Rasvu: 34g | Millest küllastunud rasvhappeid: 18g | Kiudaineid: 7g | Millest suhkruid: 9g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb