Pane väiksemasse potti kogu vahukoor, piim, vaniljekauna seemned ja kaun ise ka ning lisa pool suhkrust.
Lõika pooleks vaniljekaun ning lisa potti seemned, lõika allesjäänudvaniljekaun pooleks ning pane samuti potti.
Kuumuta madalal kuumusel kuni esimeste mullikeste tekkimiseni, aeg-ajaltsegades.
Samal ajal eralda munakollased ning pane mikserikaussi koos allesjäänud suhkru ning soolaga.
Vahusta munakollased tugevaks heledaks vahuks.
Kui kooresegule on tulnud peale esimesed pisikesed mullikesed, siis keera kuumus välja ning lisa vähehaaval munakollastele et neid karastada (samal ajal peaks mikser töötama).
Kui umbes pool kooresegust on lisatud, lõpeta mikserdamine ja sega sissekogu allesjäänud kooresegu. Sega põhjalikult läbi!
Vala kogu segu uuesti potti ning kuumuta kuni segu paksenemiseni. NB! Väldi ülekuumutamist, muidu saad munaputru!
Jahuta kogu segu kiirelt veevannil, kata kinni ning tõsta segu seejärel külmkappi, täielikult jahtuma (miinimum 1h kuid võid ka terve ööpäeva hoida, et vanillikaun maitset võimalikult palju annaks).
Kui segu on jahtunud, lase see läbi sõela ning tõsta jäätisemasinasse, valmista vastavalt juhistele (minul läheb sellega tavaliselt umbes 30-35 minutit).
Valmis jäätis on pehme jäätis, seejärel pane see karbi sisse ja külmuta veel vähemalt 3-4h kuni saad tahke jäätise!
NB! Kui Sul ei ole jäätisemasinat, siis saad jäätist valmistada ka ainult sügavkülma abiga - kasuta metallist kaussi ning tõsta segu sügavkülma - jahuta pool tundi ning seejärel sega kõik läbi. Korda tegevust, kuni jäätis on ühtlaselt külmunud.