Klassikaline vaniljega jäätise retsept

Vaniljejäätis on kõige klassikalisem jäätis üldse, siin on Sinu uue lemmik jäätise retsept! Kiire, lihtne ja valmimiseks ei lähe väga midagi erilist vaja ka! Jäätist saab teha ka ilma jäätisemasinata.

Mina teen vaniljejäätist keedukreemi baasil ehk siis see on nö munaga jäätis – see peab selle jaoks olema piisavalt paks ning ka magus (kui jäätises on vähe suhkrut, siis on suurem oht ka jääkristallide tekkeks). Arvesta aga sellega, et jäätise magusus läheb oluliselt mahedamaks peale külmutamist.

See jäätis sobib imehästi šokolaadi laavakoogi, õunakoogi jms juurde, kuid miks mitte ka niisama nautimiseks. Kui Sa aga mõtled, et miks ma üldse munakollaseid jäätise sisse panen, siis vastus on lihtne – muna annab hoopis teistsuguse kreemilisuse jäätisele, mis ei jäta kedagi külmaks. Kui Sa aga mõtled, et mida ma siis munavalgetega teen? Mine tee MAKROONE – lihtsalt imeline! 😍 Kui Sa aga mõtled, et see retsept pole päris Sinu jaoks, siis on mul ju jäätise retsepte veelgi! Näiteks ilma munata, vaid hoopis kreeka jogurtiga VAARIKAJÄÄTIS või hoopis vegan BANAANIJÄÄTIS!

Minu väike soovitus Sulle on võtta jäätis enne serveerimist umbes 5 minutit varem sügavkülmast välja!Nii jõuab jäätis kergelt sulada ja pehmeneda ja Sul on seda oluliselt mugavam lusikaga või täitsa jäätiselusikaga portsjoneerida ning süüa!

Vaniljejäätis - jäätise retsept

Vaniljejäätis on kõige klassikalisem jäätis üldse, siin on Sinu uue lemmik jäätise retsept! Kiire, lihtne ja valmimiseks ei lähe väga midagi erilist vaja ka! Jäätist saab teha ka ilma jäätisemasinata.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 2 tundi
Toidukord: magustoit
Köök: Prantsuse
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 473kcal

Koostisosad

  • 350 g vahukoort
  • 150 g täispiima
  • 90 g suhkrut
  • 1 vaniljekaun (või 2 spl vaniljesuhkrut koos seemnetega. Kui kasutad vaniljesuhkrut, siis selle arvelt vähenda ka sama palju tavalise suhkru kogust.)
  • 4 munakollast
  • Not soola

Juhised

  • Pane väiksemasse potti kogu vahukoor, piim, vaniljekauna seemned ja kaun ise ka ning lisa pool suhkrust.
  • Lõika pooleks vaniljekaun ning lisa potti seemned, lõika allesjäänudvaniljekaun pooleks ning pane samuti potti.
  • Kuumuta madalal kuumusel kuni esimeste mullikeste tekkimiseni, aeg-ajaltsegades.
  • Samal ajal eralda munakollased ning pane mikserikaussi koos allesjäänud suhkru ning soolaga.
  • Vahusta munakollased tugevaks heledaks vahuks.
  • Kui kooresegule on tulnud peale esimesed pisikesed mullikesed, siis keera kuumus välja ning lisa vähehaaval munakollastele et neid karastada (samal ajal peaks mikser töötama).
  • Kui umbes pool kooresegust on lisatud, lõpeta mikserdamine ja sega sissekogu allesjäänud kooresegu. Sega põhjalikult läbi!
  • Vala kogu segu uuesti potti ning kuumuta kuni segu paksenemiseni. NB! Väldi ülekuumutamist, muidu saad munaputru!
  • Jahuta kogu segu kiirelt veevannil, kata kinni ning tõsta segu seejärel külmkappi, täielikult jahtuma (miinimum 1h kuid võid ka terve ööpäeva hoida, et vanillikaun maitset võimalikult palju annaks).
  • Kui segu on jahtunud, lase see läbi sõela ning tõsta jäätisemasinasse, valmista vastavalt juhistele (minul läheb sellega tavaliselt umbes 30-35 minutit).
  • Valmis jäätis on pehme jäätis, seejärel pane see karbi sisse ja külmuta veel vähemalt 3-4h kuni saad tahke jäätise!
  • NB! Kui Sul ei ole jäätisemasinat, siis saad jäätist valmistada ka ainult sügavkülma abiga - kasuta metallist kaussi ning tõsta segu sügavkülma - jahuta pool tundi ning seejärel sega kõik läbi. Korda tegevust, kuni jäätis on ühtlaselt külmunud.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 150g | Kaloreid: 473kcal | Süsivesikuid: 28g | Valku: 6g | Rasvu: 39g | Millest küllastunud rasvhappeid: 23g | Millest suhkruid: 25g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
0 vastust

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid