Vaarikajäätis

Vaarikajäätis jogurtiga!

See vaarikajäätis on imekiire, lihtne ja kõvasti kalorisõbralikum kui minu teine – VANILJEJÄÄTIS! Olen kompenseerinud kreemilisust kreeka jogurtiga, mis annab mõnusalt hapuka ning samal ajal kreemise maitse. Kui Sul kreeka jogurtit pole võid kasutada ka maitsestamata jogurtit.

Miks mulle see vaarikajäätis meeldib? Sest see on magus ja hapu samal ajal, aga samas ei ole üleliia magus – niiet peab ettevaatlik olema, et Sa seda üle ei söö! 😁 Lihtne on terve see kogus üksi lõpetada ja veel miskit juurde võtta! See vaarikajäätis on üks versioon minu jäätisepõhjast – olen seda sama põhja kasutanud ka mangojäätise, apelsinijäätise ja muude jogurtijäätiste tegemisel. Tasakaal on ilusti paigas, suhkrut on piisavalt et ei tekiks jääkristalle ning kompenseerib ka ilusti vaarika hapukuse.

Viisakamad ja tublimad sõeluvalt sealt veel ka vaarikaseemned välja – nii teen ka mina! Kui Sulle aga meeldivad vaarikaseemned ja see pisike tekstuur Sind jäätises ei häiri, siis võid ka julgelt jätta seemned sisse.

Kuidas teha jäätist?

See on üks oluline samm, mida peaks silmas pidama – üldjuhul kehtib tõsiasi, et mida kiiremini jäätist külmutad, seda väiksemad on jääkristallid ja jäätis ei ole täielik jääbrikett. Mina kasutan jäätisemasinana oma Smeg köögikombaini lisana jäätisekaussi – mis aitab mul üldjuhul jäätise ära segada 25-30 minutiga (pehmeks jäätiseks) ning seejärel ma panen selle külmkappi täielikult hanguma. On muidugi ka teisi kombaine ja osade juurde on ka kindlasti võimalik jäätisemasinat osta, kuid võimalus on ka täiesti eraldi jäätisemasin osta. Tuletan Sulle meelde, et SOODUSKOODIDE alt saavad minu lahedad fännid erinevaid soodukaid sealhulgas ka KÕIK Smeg tooted -20% odavamad! 😍😍

Kui Sul aga pole jäätisemasinat, siis pole ka hullu! Ega sellepärast jäätis saa tegemata jääda! 😀 Sa saad ka jäätist valmistada ainult sügavkülma abiga – kasuta metallist kaussi ning tõsta segu sügavkülma – jahuta pool tundi ning seejärel sega kõik läbi. Korda tegevust, kuni jäätis on ühtlaselt külmunud (umbes 2-3 korda). Seejärel jäta jäätis nö järelkülmuma, et saaksid hea kõva jäätise.

Kui Sul aga läheb lõpuks näiteks vaarikajäätisega maiustamiseks, siis minu soovitus on teda umbes 5 minutit enne serveerimist toatemperatuuril hoida, et ta oleks veelgi kreemisem ning teda oleks lihtsam serveerida. Serveerida võid nii kausi seest, vahvlikoonusest kui ka kasvõi küpsiste vahelt! Muidugi kõige paremini sobib see ŠOKOLAADI FONDANT`i kõrvale! 😍😍

Millega võiks seda jäätist süüa?!

Kuigi see jäätis on ka imeline ilma mingisuguste lisandideta, siis võiks seda alati ühe hea koogitüki kõrvale nautida, näiteks olgu selleks siis ŠOKOLAADI FONDANT või hoopiski tagurpidi RARBERIKOOK – eriti lihtne ja mahlane kook nii pidulikumaks sündmuseks kui ka niisama nautimiseks! 😍

Vaarikajäätis

Vaarikajäätis

See vaarikajäätis on imekiire, lihtne ja kõvasti kalorisõbralikum kui minu teine - VANILJEJÄÄTIS! Olen kompenseerinud kreemilisust kreeka jogurtiga, mis annab mõnusalt hapuka ning samal ajal kreemise maitse. Kui Sul kreeka jogurtit pole võid kasutada ka maitsestamata jogurtit.
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Aeg kokku: 4 tundi
Toidukord: magustoit, Snäkk
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 4
Kaloreid: 299kcal

Koostisosad

  • 400 g külmutatud vaarikaid
  • 90 g suhkrut
  • 150 g kreeka jogurtit (või maitsestamata jogurtit)
  • 150 g vahukoort
  • 1 laimi koor ja mahl
  • 20 g vaniljesiirupit/-essentsi (mina kasutasin Monin'i oma)

Juhised

  • Valmista vaarikakeedis - lisa ühte potti külmutatud vaarikad, laimi koor ja mahl ning suhkur. Keeda nii kaua kuni suhkur on sulanud ning vaarikad on laiali lagunenud. Jahuta veidi!
  • Lase kogu segu läbi sõela ning pressi kogu pehme osa läbi nii, et vaid seemned jäävad alles. Jahuta saadud segu toatemperatuurile!
  • Lisa juurde kreeka jogurt, vahukoor ning vaniljesiirup. Sega kõik ühtlaselt läbi ning kata kilega - tõsta külmkappi täielikult jahtuma!
  • Kui kasutad jäätisemasinat, mille nõu tuleb eelnevalt sügavkülmas külmutada, siis jälgi selle juhiseid!
  • Tõsta jahtunud segu jäätisemasinasse ning valmista vastavalt juhistele (minul läheb vaarikajäätisega tavaliselt umbes 25-30 minutit).
  • Valmis jäätis on pehme jäätis, seejärel pane see karbi sisse ja külmuta veel vähemalt 3-4h või kuni saad tahke jäätise!

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 150g | Kaloreid: 299kcal | Süsivesikuid: 36g | Valku: 3g | Rasvu: 16g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 6g | Millest suhkruid: 29g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
2 vastust
  1. Diana
    Diana says:

    5 stars
    Mmmmõnus kreemine jäätis. Ma tegin küll mustikate ja peotäie musta- ja punasesõstraga. Aga ikka super kui maitsev. Laimi koore ja mahla nüants oli nagu tera vürtsi toidus. Super! Tänan, Rauno! Ootan järgmist retsepti. 🥰

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Aitäh Sulle! 😍 Jaa, seda jäätist võib teha sisuliselt ükskõik milliste hapukate marjadega. Ei pea kasutama aint vaarikaid, aga hea oleks ka mitte väga magusaid marju kasutada (näiteks maasikaid), magusate marjadega/puuviljadega tuleb veidi suhkru kogust lihtsalt muuta! 😊

      Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid