Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Piparkoogitaigen

Mandariini-šokolaadi piparkoogitaigen

Parim piparkoogitaigen, mida saad ise teha ning nautida koos kõikide oma lähedastega!
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit
Aeg kokku: 30 minutit
Toidukord: magustoit, Pühaderoog, Snäkk
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 1.5 kg
Kaloreid: 431kcal

Koostisosad

Piparkoogitaigen:

  • 350 g suhkrut
  • 125 g kuuma vett
  • 225 g võid
  • 2 muna
  • 450 g nisujahu
  • 150 g mandlijahu
  • 100 g täistera nisujahu
  • 2 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g mandariinipüreed (mina kasutasin Monin'i oma, sobib ka isetehtud apelsinipüree)
  • spl RO TASTE! piparkoogimaitseainet
  • tl peensoola
  • 2 tl vaniljepastat

RO TASTE! piparkoogimaitseaine:

  • 2 spl kaneeli
  • 1 spl kardemoni
  • 2 tl jahvatatud nelki
  • tl ingverit
  • 1 tl muskaatpähklit
  • 1 tl vürtspipart

Juhised

  • Kasta pott veega märjaks ning lisa suhkur, kuumuta keskmisel kuumusel kuni kogu suhkur on sulanud ning on moodustunud helepruun karamell, keera kuumus välja!
  • Sega sisse piparkoogi vürtsid ja keera kuumus kinni.
  • Seejärel lisa KUUM vesi järk-järgult! Kuuma vett tuleb lisada aeglaselt, sest karamelli temperatuur on äärmiselt kõrge ning külma vee kiiresti lisamisel võib segu lihtsalt plahvatada. Seega rahulikult vett lisades ja samal ajal segades - videos näed, milline siirup välja peaks nägema! 😉
  • Kui siirup on valmis, lase sel hetk jahtuda ning pane teise kaussi jahud, sooda, küpsetuspulber ning sool ja sega läbi.
  • Lisa suhkrusiirupisse tükeldatud või ning sega kuni või on sulanud, seejärel lisa šokolaad ning sulata samuti.
  • Praeguseks peaks taigen olema jahedam ning saa ka lisada ükshaaval munad ja need sisse segada.
  • Viimasena sega suhkrusiirupisse vaniljepasta/suhkur ning mandariinipüree.
  • Sega kuivained ja suhkrusiirup omavahel kokku ning tõsta taigen kilesse. Ideaalis võiksid seda maitsvat taigent nautida alles järgmisel päeval!
  • Küpseta 180°C juures 5-6 minutit pehmete piparkookide jaoks ning 7-8 minutit kõvemate piparkookide jaoks.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 431kcal | Süsivesikuid: 60g | Valku: 7g | Rasvu: 20g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 29g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb