Mandariini-šokolaadi piparkoogitaigen
Parim piparkoogitaigen, mida saad ise teha ning nautida koos kõikide oma lähedastega!
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit minutit
Aeg kokku: 30 minutit minutit
Toidukord: magustoit, Pühaderoog, Snäkk
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 1.5 kg
Calories: 431kcal
Piparkoogitaigen:
- 350 g suhkrut
- 125 g kuuma vett
- 225 g võid
- 2 muna
- 450 g nisujahu
- 150 g mandlijahu
- 100 g täistera nisujahu
- 2 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g mandariinipüreed (mina kasutasin Monin'i oma, sobib ka isetehtud apelsinipüree)
- 3½ spl RO TASTE! piparkoogimaitseainet
- ⅓ tl peensoola
- 2 tl vaniljepastat
RO TASTE! piparkoogimaitseaine:
- 2 spl kaneeli
- 1 spl kardemoni
- 2 tl jahvatatud nelki
- 1½ tl ingverit
- 1 tl muskaatpähklit
- 1 tl vürtspipart
Kasta pott veega märjaks ning lisa suhkur, kuumuta keskmisel kuumusel kuni kogu suhkur on sulanud ning on moodustunud helepruun karamell, keera kuumus välja!
Sega sisse piparkoogi vürtsid ja keera kuumus kinni.
Seejärel lisa KUUM vesi järk-järgult! Kuuma vett tuleb lisada aeglaselt, sest karamelli temperatuur on äärmiselt kõrge ning külma vee kiiresti lisamisel võib segu lihtsalt plahvatada. Seega rahulikult vett lisades ja samal ajal segades - videos näed, milline siirup välja peaks nägema! 😉
Kui siirup on valmis, lase sel hetk jahtuda ning pane teise kaussi jahud, sooda, küpsetuspulber ning sool ja sega läbi.
Lisa suhkrusiirupisse tükeldatud või ning sega kuni või on sulanud, seejärel lisa šokolaad ning sulata samuti.
Praeguseks peaks taigen olema jahedam ning saa ka lisada ükshaaval munad ja need sisse segada.
Viimasena sega suhkrusiirupisse vaniljepasta/suhkur ning mandariinipüree.
Sega kuivained ja suhkrusiirup omavahel kokku ning tõsta taigen kilesse. Ideaalis võiksid seda maitsvat taigent nautida alles järgmisel päeval!
Küpseta 180°C juures 5-6 minutit pehmete piparkookide jaoks ning 7-8 minutit kõvemate piparkookide jaoks.
1 portsjon sisaldab: 100g | Kaloreid: 431kcal | Süsivesikuid: 60g | Valku: 7g | Rasvu: 20g | Millest küllastunud rasvhappeid: 9g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 29g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.