Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Küpsetamata toorjuustukook kirssidega

Imamaitsev ja kiirelt valmiv toorjuustukook, mille jaoks ei ole Sul isegi ahju vaja. Koogi magusust tasakaalustab kirsi hapukus ning põhja ja kreemi šokolaadine mõrusus.
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit
Külmkapis: 4 tundi
Aeg kokku: 4 tundi 30 minutit
Toidukord: Kook, magustoit, Peolaud
Köök: Ameerika
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 12
Kaloreid: 433kcal

Koostisosad

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 35 g mandlilaaste
  • 2 spl suhkrut
  • 50 g võid
  • 80 g tumedat šokolaadi (55%)

Kirsitäidis:

  • 400 g Härmavilja külmutatud kivideta kirsse
  • 75 g suhkrut
  • 60 g Grand Marnier apelsinilikööri (või apelsini- või sidrunimahla)
  • 2 spl želatiini (1 spl on ~10g)

Kreem:

  • 600 g toorjuustu (mina kasutan light toorjuustu, 13% rasva)
  • 85 g tuhksuhkrut
  • 200 g vahukoort
  • 10 g vaniljesuhkrut
  • 1 sidruni koor ja mahl

Šokolaadikreem:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g vahukoort

Juhised

  • Lisa väiksesse potti kirsitäidise jaoks kirsid, suhkur, apelsiniliköör ning kuumuta kuni suhkur on sulanud ja kirsid veidike lagunenud.
  • Samal ajal pane želatiin vette paisuma (2 spl želatiini kohta võta 4 spl külma vett).
  • Kui kirsid on valmis, keera kuumus ära, lisa želatiin sisse ja sulata ära.
  • Samal ajal valmista põhi - lisa kuumaveevanni või ja tume šokolaad ning sulata täielikult.
  • Samal ajal lisa blenderisse või köögikombaini küpsised, mandlilaastud ja suhkur, purusta ühtlaseks.
  • Sega kokku purustatud küpsisesegu koos sulanud või-šokolaadi seguga ning kata 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud ümara vormi põhi küpsiseseguga ning jaga ühtlaselt. Tõsta külmkappi hanguma.
  • Vahusta miksris vahukoor koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Tõsta vahukoor teise kaussi ja vahusta samas kausis toorjuust, vaniljesuhkru ja riivitud sidrunikoore ja -mahlaga.
  • Vala täielikult jahtunud kirsitäidis toorjuustu sekka ning sega kõik põhjalikult läbi.
  • Seejärel lisa kogu vahukoor segule ning sega ettevaatlikult spaatliga läbi.
  • Vooderda koogivormi servad küpsetuspaberiga või spetsiaalselt koogiäärisele mõeldud kilega.
  • Tõsta toorjuustukreem küpsisepõhjale ja jaga ühtlaselt laiali. Tõsta külmkappi hanguma minimaalselt 4h, ideaalis kuni üleööks.
  • Serveerimiseks vahusta šokolaadikreemi kuni pritsitav ning pritsi koogile, lisa peale kaunistuseks kirsid, mandlilaastud ja piparmündilehed.

Video

Toitealane väärtus

Kaloreid: 433kcal | Süsivesikuid: 41g | Valku: 8g | Rasvu: 27g | Millest küllastunud rasvhappeid: 15g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 30g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb