Küpsetamata toorjuustukook kirssidega
Imamaitsev ja kiirelt valmiv toorjuustukook, mille jaoks ei ole Sul isegi ahju vaja. Koogi magusust tasakaalustab kirsi hapukus ning põhja ja kreemi šokolaadine mõrusus.
Ettevalmistuse aeg: 30 minutit minutit
Külmkapis: 4 tundi tundi
Aeg kokku: 4 tundi tundi 30 minutit minutit
Toidukord: Kook, magustoit, Peolaud
Köök: Ameerika
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 12
Calories: 433kcal
Põhi:
- 150 g Digestive küpsiseid
- 35 g mandlilaaste
- 2 spl suhkrut
- 50 g võid
- 80 g tumedat šokolaadi (55%)
Kirsitäidis:
- 400 g Härmavilja külmutatud kivideta kirsse
- 75 g suhkrut
- 60 g Grand Marnier apelsinilikööri (või apelsini- või sidrunimahla)
- 2 spl želatiini (1 spl on ~10g)
Kreem:
- 600 g toorjuustu (mina kasutan light toorjuustu, 13% rasva)
- 85 g tuhksuhkrut
- 200 g vahukoort
- 10 g vaniljesuhkrut
- 1 sidruni koor ja mahl
Šokolaadikreem:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g vahukoort
Lisa väiksesse potti kirsitäidise jaoks kirsid, suhkur, apelsiniliköör ning kuumuta kuni suhkur on sulanud ja kirsid veidike lagunenud.
Samal ajal pane želatiin vette paisuma (2 spl želatiini kohta võta 4 spl külma vett).
Kui kirsid on valmis, keera kuumus ära, lisa želatiin sisse ja sulata ära.
Samal ajal valmista põhi - lisa kuumaveevanni või ja tume šokolaad ning sulata täielikult.
Samal ajal lisa blenderisse või köögikombaini küpsised, mandlilaastud ja suhkur, purusta ühtlaseks.
Sega kokku purustatud küpsisesegu koos sulanud või-šokolaadi seguga ning kata 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud ümara vormi põhi küpsiseseguga ning jaga ühtlaselt. Tõsta külmkappi hanguma.
Vahusta miksris vahukoor koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Tõsta vahukoor teise kaussi ja vahusta samas kausis toorjuust, vaniljesuhkru ja riivitud sidrunikoore ja -mahlaga.
Vala täielikult jahtunud kirsitäidis toorjuustu sekka ning sega kõik põhjalikult läbi.
Seejärel lisa kogu vahukoor segule ning sega ettevaatlikult spaatliga läbi.
Vooderda koogivormi servad küpsetuspaberiga või spetsiaalselt koogiäärisele mõeldud kilega.
Tõsta toorjuustukreem küpsisepõhjale ja jaga ühtlaselt laiali. Tõsta külmkappi hanguma minimaalselt 4h, ideaalis kuni üleööks.
Serveerimiseks vahusta šokolaadikreemi kuni pritsitav ning pritsi koogile, lisa peale kaunistuseks kirsid, mandlilaastud ja piparmündilehed.
Kaloreid: 433kcal | Süsivesikuid: 41g | Valku: 8g | Rasvu: 27g | Millest küllastunud rasvhappeid: 15g | Kiudaineid: 3g | Millest suhkruid: 30g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.