"Pasta alla Vodka" ehk viinapasta
See imekiirelt valmiv Pasta alla Vodka on imemaitsev versioon ühest uusimast Itaalia klassikust Penne alla Vodka'st ehk siis viina-tomatikastmes pastast koos terava salaami, ürtide ja juustuga.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Aeg kokku: 15 minutit minutit
Toidukord: Õhtusöök, Pearoog
Köök: Itaalia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 2
Calories: 993kcal
- 1 sibul
- 6 küüslauguküünt
- 100 g teravat salaamit (või chorizot vms)
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 60 g viina
- 250 g tomatipüreed või purustatud tomateid
- 110 g vahukoort
- 50 g riivitud kõvajuustu
- Maitsestamiseks soola/pipart/tšillisädemeid
- Õli
- 200 g kuivatatud pastat (penne, fussilli või mis iganes lühikest pastasorti Sa eelistad!) või 2st munast värsket pastat
- 10 lehte värsket basiilikut
Haki ära kõik koostisosad - sibul, küüslauk, kui salaami on õhukeselt viilutatud, lõike need sektoriteks. Riivi ka kohe juust
Pane pasta keema (2l vett ja maitsesta soolaga kuni meresoolane) ning keeda pakil olevate juhiste järgi kuni valmis või Sulle sobivalt pehme.
Pane keskmise suurusega potti õli, seejärel lisa salaami, proovi see võimalikult laiali raputada ning kuumuta keskmisel kuumusel
Kui salaami on veidike värvi saanud ja rasva on välja tulnud, siis lisa sibul, küüslauk ning oregano, prae kuni klaasjas.
Seejärel lisa viin, lase alkoholil välja keeda ning siis pane juurde ka tomatipüree ja vahukoor, sega läbi ning lisa juust ja lase hetke kokku keeda (umbes 1 minut).
Viimasena maitsesta soola/pipra ja tšillisädemetega (kui otsustad värsket tšillid kasutada, siis lisa see koos sibulaga) ning lisa ka katki rebitud basiilikulehed.
Kurna pasta ning lisa kastmele ja sega läbi. Serveeri koheselt ja lisa peale ka juustu. 🙂
1 portsjon sisaldab: 0.5portsjonit | Kaloreid: 993kcal | Süsivesikuid: 93g | Valku: 36g | Rasvu: 46g | Millest küllastunud rasvhappeid: 23g | Kiudaineid: 6g | Millest suhkruid: 10g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.