Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Sushi retseptid - maki ja urumaki

See sushiretsept on põhi kõikidele sushidele, mida Sa kunagi teha võiks tahta - ideaalne riis on iga sushi alustala. Kui tahad näha kuidas sushit rullida, siis kõige parema õpetuse saad minu videost!
Ettevalmistuse aeg: 1 tund
Aeg kokku: 1 tund
Toidukord: Lõunasöök, Mereannid, Õhtusöök, Snäkk, Tervislik
Köök: Aasia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 16 rulli
Kaloreid: 60kcal

Koostisosad

Riis:

  • 150 g sushiriisi
  • 300 g vett
  • 35 g riisiäädikat
  • 1 spl suhkrut
  • 1,5 tl soola

Maki ehk riis seespool sushi:

  • 1 leht nori
  • 2 krabipulka
  • 40 g wakamet
  • 20 g ürtidega toorjuustu

 Urumaki ehk riis väljapool sushi:

  • 1 leht nori
  • 5 g seesamiseemneid (nii musti kui valgeid)
  • 60 g külmsuitsulõhe
  • 40 g värsket kurki
  • 20 g ürtidega toorjuustu
  • Kuivatatud sibulahelbeid

Serveerimiseks (soovi korral):

  • Sriracha majoneesi
  • Sojakastet
  • Marineeritud ingverit
  • Wasabit

Juhised

  • Sega kokku riisiäädikas, suhkur ja sool ning sega ja jäta seisma kuni maitseainete lahustumiseni.
  • Loputa sushiriis jooksva vee all ning tõsta potti maitsestamata keevasse vette, keeda 15-20 minutit, kuni riis on valmis (seest krõmps, pealt pehme).
  • Vala riisiäädikasegu üle valmis riisi ning sega, jäta täielikult jahtuma! Kogu riisiäädikasegu ei pruugi ära minna, alusta väiksema kogusega ning lisa juurde, kui on vaja!
  • Urumaki jaoks kata sushimatt toidukilega ja võta nori leht matt pool üleval, pane sinna peale pool riisist ning kata kogu mati ulatuses. NB! Märjad käed teevad riisi jaotamise ja töötlemise lihtsamaks, vaata videost! 😉
  • Kui matt on riisiga korralikult kaetud, siis tõsta nori mati peale ära, puista toidukilele seesamiseemneid ning pane nori uuesti matile, riisi pool all. 
  • Pane matile tükeldatud tooraineid ja rulli sushirull tiheldalt kokku. Lõika umbes 1,5-2 cm paksusteks viiludeks. Serveeri. 
  • Maki jaoks käitu täpselt sama moodi, aga jäta üks pool osa nori matist ca 1 cm ulatuses riisiga katmata. 
  • Lisa täidis sisse ning rulli samuti tihedalt kokku. Lõpus tee näpuotstega katmata nori osa veega märjaks ning rulli lõpuni kokku. 
  • Viiluta 1 terve rull 8ks sushirulliks/viiluks ning serveeri meelepäraselt.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1sushirull | Kaloreid: 60kcal | Süsivesikuid: 10g | Valku: 2g | Rasvu: 1g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb