Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Pulgakoogid šokolaadiga

Šokolaadi pulgakoogid apelsiniga

Need imekiirelt ja lihtsalt valmivad pulgakoogid on lihtsalt imelised iga tähtpäeva tähistamiseks - kiirelt ja lihtsalt valmiv magustoit, mis ei jäta külmaks ei suuri ega väikseid!
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit
Aeg kokku: 45 minutit
Toidukord: Dessert, magustoit
Köök: Ameerika
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 12
Kaloreid: 180kcal

Koostisosad

Pulgakoogid:

  • 160 g šokolaadiküpsiseid
  • 75 g apelsini-mandli šokolaadi (sain seda LIDL'st)
  • 125 g Mascarpone toorjuustu
  • 25 g apelsini sukaadi või apelsinimoosi
  • Not peensoola

Kaunistamiseks:

  • 12 pulgakoogi pulka
  • 125 g 70% tumedat šokolaadi (see ei kulu kõik ära, aga on vaja, et saaks pulgakoogid sellesse kasta)
  • Soovi korral valget šokolaadi/glasuuri ja toiduvärve 
  • Suhkrupuisted/pärleid/vahukomme vms

Juhised

  • Sulata apelsini-mandli šokolaad vesivannil. 
  • Purusta šokolaadiküpsised koos soolaga näiteks köögikombainis.
  • Lisa peenele küpsisepurule toorjuust ning apelsini sukaad – lase ühtlaseks. 
  • Viimasena sega juurde sulatatud apelsini-mandli šokolaad ning sega ühtlaseks. 
  • Kuna segu on alguses suhteliselt vedel, siis kata segu kinni ning pane umbes 15 minutiks külmkappi hanguma (vajadusel veidi kauemaks). 
  • Võta 1 spl segu ning pallita see käte vahel ümaraks. Pane pallid 15 minutiks sügavkülma. 
  • Samal ajal sulata vesivannil tume šokolaad ning kui pallid on sügavkülmas 15 minutit olnud, pallita neid veel ühe korra, et saada ilusad ja ümarad pallid. 
  • Võta sulašokolaad ning kasta pulgakoogi pulga ots šokolaadi sisse ning seejärel suru nad palli sisse. 
  • Vali, kas tahad kohe kaunistama hakata ja kastad nad sulašokolaadi ja katad puistetega või paned nad külmkappi serveerimist ja kaunistamist ootama. 
  • PS! Pulgakoogid on parimad kui nad on külmkapist ca 15 min enne söömist väljas olnud. 

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1pulgakook | Kaloreid: 180kcal | Süsivesikuid: 16g | Valku: 2g | Rasvu: 12g | Millest küllastunud rasvhappeid: 8g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 10g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb