Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Kreembrülee ehk crème brûlée ehk brüleekreem

Klassikaline brüleekreem ehtsa vaniljekauna seemnetega! Tõeline nauding igasse päeva, olgu see siis veidi tavalisem või erilisem.
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 30 minutit
Aeg kokku: 4 tundi 55 minutit
Toidukord: Dessert
Köök: French
Portsjone: 4 portsjonit
Kaloreid: 464kcal

Koostisosad

Põhi:

  • 400 ml vahukoort
  • 4 munakollast
  • 60 g suhkrut
  • 1 vaniljekaun
  • Not soola

Juhised

Retsept:

  • Vala vahukoor väiksesse kastrulisse.
  • Lõika vaniljekaun pooleks, noaga võta seemned välja ning lisa potti koos kaunaga.
  • Kuumuta kuni keemiseni, jäta seisma/maitsestuma.
  • Pane munakollased miksrikaussi ning lisa sool ja alusta vaikselt vahustamist, järk-järgult lisa suhkur ja vahusta kuni munad on helekollased.
  • Sega juurde vahukoor.
  • Lase kreem läbi sõela ning vala ramekinidesse.
  • Küpseta 150°C juures ahjus ülevalt-alt küpsetusega 25-35 minutit veevannis kuni kreem on veel keskelt kergelt vetruv.
  • Lase toatemperatuuril jahtuda ning tõsta külmkappi vähemalt 4h hanguma.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 125g | Kaloreid: 464kcal | Süsivesikuid: 19g | Valku: 5g | Rasvu: 42g | Millest küllastunud rasvhappeid: 25g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb