Rabarberikook - tagurpidi, mahlane ja lihtne!
Ülimaitsev ja mahlane rabarberikook, mis valmib kiirelt ning on kindlasti üks Sinu uusi lemmikuid! 🥰 Mõnusat nüanssi lisab kaneel ja hibiskus.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit minutit
Küpsetusaeg: 35 minutit minutit
Aeg kokku: 50 minutit minutit
Toidukord: Kook, magustoit, Peolaud
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Calories: 171kcal
Suhkrusiirup:
- 40 g vett
- 75 g suhkrut
- 10 tk kuivatatud hibiskust (~3 grammi)
Biskviit
- ~500 g rabarberit
- 50 g nisujahu (mina kasutan nisujahu tüüpi 405)
- 25 g mandlijahu
- 1 spl tärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 100 g toasooja võid
- 80 g suhkrut
- 1 spl vaniljesuhkrut
- Not peensoola
- 3 Eggo kollast muna
Kaunistuseks:
- 20 g mandlilaaste
- Ja muud meelepärast
Valmista suhkrusiirup - kaalu kõik koostisosad potti ning keeda keskmisel kuumusel.
Puhasta ja koori rabarber, lõika umbes 7-8 cm kangid ja viiluta pikkupidi õhukesteks viiludeks.
Kui suhkrusiirup on keema tõusnud ning suhkur sulanud, keera kuumus välja ning jäta hetkeks seisma.
Nõruta suhkrusiirupist hibiskus välja ning võta endale 24Ø koogivorm, kata vorm põhjast küpsetuspaberiga.
Vala küpsetuspaberile osa suhkrusiirupist ning lao rabarberiviilud ühtlaselt selle peale. Tee 2 kihti, üks kiht rabarberit üht pidi ja siis teine kiht risti selle peale.
Vala ülejäänud siirup rabarberi peale ja jäta nii kauaks seisma, kuni valmistad biskviidi.
Biskviidi jaoks pane mikserikaussi toesoe või, suhkrud ning sool. Mikserda kreemjaks.
Kui või on segatud, siis lisa ükshaaval toasoojad munad, lase peale viimast muna veel veidike vahustada (kui või jääb veidike tükki, siis see on okei, ära sellepärast muretse).
Sõelu läbi kõik kuivained ühte kaussi ning sega läbi.
Lisa kuivained muna-võisegule ja sega korralikult läbi, vala saadud segu rabarberite peale ning ühtlusta pealispind.
Tõsta kook 180°C kraadisesse ahju (ülevalt-alt kuumutus) ning küpseta 35 minutit.
Kui kook on valmis, siis tõsta see ahjust välja, pane puhas rätik peale ning jäta vormi sisse umbes pooleks tunniks jahtuma. Seejärel serveeri kook - pööra see tagurpidi serveerimisalusele ja kaunista meelepäraselt! 😊
1 portsjon sisaldab: 1tk | Kaloreid: 171kcal | Süsivesikuid: 19g | Valku: 3g | Rasvu: 10g | Millest küllastunud rasvhappeid: 5g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.