Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Siidine pasha

See imeline lihavõttemaius on tegelikult sobilik igaks ajaks - siidine ja mõnusalt täidlane pasha.
Ettevalmistuse aeg: 45 minutit
Külmkapis: 1 päev
Aeg kokku: 1 päev
Toidukord: Dessert, Pühaderoog
Köök: Vene
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 12
Kaloreid: 280kcal

Koostisosad

  • 3 munakollast
  • 100 g suhkrut
  • 150 g vahukoort
  • 1 vaniljekaun
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 4 cl Grand Marnier apelsinilikööri
  • ½ tl jahvatatud kardemoni
  • 100 g toasooja võid
  • 500 g rasvast kohupiima (mina kasutasin Esko talu kohupiima - 15% rasvasisaldusega)
  • 50 g mandlilaaste
  • 35 g rosinaid
  • 55 g kuivatatud aprikoosi
  • Not soola

Juhised

  • Pese ja haki kuivatatud marjad (aprikoosid ja rosinad) ning jäta apelsinimahla ning likööri sisse seisma.
  • Eralda munakollased ning pane koos vahukoore, suhkru, vaniljekaunaseemnete(ja kaunaga), apelsinikoore ning kardemoniga koos potti.
  • Sega kõik omavahel läbi ning kuumuta segu pliidil keskmisel kuumusel koguaeg segades.
  • Kui segu on piisavalt paks (näiteks kattes lusika tagakülje ära), eemalda pott tulelt ning jäta jahtuma.
  • Lisa mikserikaussi toasoe või koos soolaga, sega kuni või muutub kreemjaks.
  • Lisa võile kohupiim ning sega põhjalikult läbi.
  • Kui munasegu on veidikene seisnud/jahtunud, eemalda vaniljekaun ning lisakogu munasegu kohupiimasegule ja sega läbi.
  • Nõruta ning lisa viimasena pashasse kuivatatud puuviljad ja mandlilaastud ning sega kõik kokku.
  • Vooderda sõel või pashavorm marliga ning vala kogu segu sinna sisse. Katasegu pealt marliga kinni ning aseta raskus peale, et üleliigne vedelik väljatuleks.
  • Tõsta pasha külmkappi hanguma, ideaalis vähemalt 16-24h.
  • Serveeri meelepäraselt!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 90g | Kaloreid: 280kcal | Süsivesikuid: 17g | Valku: 8g | Rasvu: 21g | Millest küllastunud rasvhappeid: 12g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 11g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb