Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit

Isetehtud majonees

Imelihtne ja kiirelt valmiv majonees, mis säilib külmkapis Sul vabalt 1-2 nädalat! Seda eriti tänud sidrunimahlale. Mõnusalt särtsakas kaste kõige jaoks!
Ettevalmistuse aeg: 5 minutit
Aeg kokku: 5 minutit
Toidukord: Kastmed
Köök: Rahvusvaheline
Raskusaste: Ülikerge
Portsjone: 20 spl
Kaloreid: 70kcal

Koostisosad

  • 3 munakollast (munavalgetest saad näiteks makroone teha)
  • 1 tl Dijoni sinepit (või muud mahedamaitselist sinepit)
  • ½ sidruni koor
  • 2 spl sidrunimahla (värskelt sidrunist)
  • 140-160 g rapsiõli
  • ¼ tl soola
  • ½ tl (valget) pipart (valge pipar jätab majoneesi visuaalselt puhtamaks)

Juhised

  • Eralda munakollased ning pane blendrikannu, lisa sinep, sidrunimahl ning koor ja sool/pipar.
  • Kui blender töötab ja kõik on segunenud, siis lisa sinna peene joana rapsiõli, suunates õli alati otse terale!
  • Kui kogu õli on lisatud või soovitud tekstuur saavutatud, maitse ning vajadusel lisa veel soola ja pipart.
  • Jahuta! Külmkapis säilib majonees vähemalt 1 nädal!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 10g | Kaloreid: 70kcal | Süsivesikuid: 1g | Valku: 1g | Rasvu: 8g | Millest küllastunud rasvhappeid: 6g | Kiudaineid: 1g | Millest suhkruid: 1g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb