Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
vastlakukkel

Parim vastlakukkel moosiga

Parim ja pehmeim vastlakukkel on tehtav ja seda parima tehnikaga, mina kasutan selle jaoks gluteenipastat ja brioche saia metoodikat!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit
Kahekordne kergitus: 1 tund 30 minutit
Aeg kokku: 2 tundi 5 minutit
Toidukord: magustoit
Köök: eesti, Skandinaavia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 10
Kaloreid: 383kcal

Koostisosad

Gluteenipasta:

  • 20 g nisujahu
  • 20 g vett
  • 65 g täispiima

Kukkel:

  • 90 g täispiima
  • 40 g vett
  • 10 g kuivpärmi
  • 340 g nisujahu
  • 2 g soola
  • 35 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned
  • ½ tl kardemoni
  • 2 toasooja Eggo kollast muna
  • 35 g toasooja võid

Mustikamoos:

  • 200 g külmutatud mustikaid
  • 30 g suhkrut
  • ½ sidruni mahla
  • 15 g Be Active supertoidusegu (annab mõnusat hapukust ja lisab maitset)

Kreem:

  • 400 g vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned

Juhised

Valmista gluteenipasta:

  • Valmista pasta – lisa väiksesse potti jahu, vesi ja piim, sega põhjalikult läbi!
  • Kuumuta saadud segu madalal kuumusel kuni poti põhja tekib kilejas kiht!
  • Jahuta gluteenipasta!

Taigen:

  • Valmista pärmisegu: sega kokku käesoe vee-piima segu, lisa kuivpärm ja suhkur ning jäta seisma.
  • Miksrikaussi kaalu kuivained – jahu, sool, suhkur, kardemon koos vaniljeseemnetega. Mikserda kuivained õhuliseks.
  • Õhulisele segule lisa pärmisegu segu ning lase korralikult sõtkuda. Seejärel lisa ükshaaval toasoojad munad.
  • Lisa jahtunud gluteenipasta ning viimasena toasoe või, lase korralikult läbi seguneda.
  • Lase kerkida kuni segu muutub kahekordseks (umbes 1h).
  • Seejärel vormi ~55 gr pallikesed ning jäta küpsetuspaberile rätiku alla kerkima (umbes 30 minutit kuni 1h).
  • Määri pealt munaga ning küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit. Seejärel jahuta täielikult!

Moos ja kokku panemine:

  • Valmista keedis – kaalu kõik koostisosad väiksesse potti ning aegajalt segades keeda kuni kõik marjad on lagunenud ja kergelt kokku keenud.
  • Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljekauna seemnetega.
  • Samal ajal eemalda kuklitelt pealmine osa ning lõika sisse väike avaus.
  • Jaga vahukoor kaheks ning lisa pool keedisest ½ osale vahukoorele ning sega kergelt läbi, seejärel sega vahukoored kokku ning pane tordipritsi sisse (selle abil tekitad kuklitele marmorefekti). Või siis klassikaliselt paned moosi kukli põhja ja pritsid vahukoore peale.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1kukkel | Kaloreid: 383kcal | Süsivesikuid: 46g | Valku: 7g | Rasvu: 20g | Millest küllastunud rasvhappeid: 12g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb