vastlakukkel

Mis on minu jaoks õige vastlakukli aluseks?

Minu jaoks algab õige vastlakukkel hästi maitsestatud ja pehmest kuklist ning lõppeb seal, kus on vahukoort nii palju, et nina on ka vahukoorene! 😂  Kodus tehtavate kuklite puhul saab kõike ise õigeks timmida, aga hea pehme kukli säilimine nõuab eritehnikat! Nagu ma tegin ka BURGERIKUKLEID tangzhong‘ga ehk gluteenipastaga, kasutan ma seda sama tehnikat ka vastlakuklite puhul. Miks?! Sest see ongi minu jaoks parima ja pehmeima kukli valmistamise saladus – kui Sa ei usu, siis proovi järgi! See on tõesti viis, kuidas ilma lisaainete ja sünteetikata saavutada parimad ja vetruvaimad kuklid, mis lihtsalt sulavad suus.

Kas vastlakukkel peaks olema moosiga või ei?

Nii palju kui on inimesi on ka arvamusi, minu jaoks on moos väga vajalik, sest muidu on minu jaoks lõpptulemus liiga üksluine! Kui aga Sina eelistad ilma moosita, võid alati ilma moosita teha. Moos on minu jaoks see, mis lisab sellele väiksele magustoidule just erilisust ja headust – mina kasutan mustikamoosi, kui Sina seda ei taha, siis võid teha ka jõhvikamoosi, pohlamoosi, vaarikamoosi vms. Kindlasti kasuta sellisel juhul siis midagi, mis lisab happelisust moosile ja täiendab kukli maitset uue nüansiga, mina kasutan selles veel näiteks Be Active supertoidusegu.

Miks on just see parim vastlakukkel?

Parim vastlakukli retsept nõuab seda, et Sa kasutad parimat võimalikku tehnikat – minu jaoks on tangzhong just see! Lisaks kasutan ma selles retseptis ka brioche saia tehnikat, et kasutame taignas ka palju muna ja võid. Kui Sinu sooviks on teha mõni laktoosivaba vastlakukkel, siis asenda lihtsalt piimatooted laktoosivabade alternatiividega (neid on tänapäeval juba nii palju!). Näiteks asendad või, piima ja vahukoore lihtsalt laktoosivaba sarja toodetega.

Mida võiks veel vastlapäeval süüa?

Vastlapäev ei ole õige vastlapäev ilma parima vastlakuklita, küll aga on alati hea vastlapäeval nautida ka traditsiooniliselt head hernesuppi, HERNERISOTO, mille kõrvale sobivad imeliselt ka just need VEISEPÕSED!!! 😍 Kuid ütlen Sulle kohe, et hoia kindlasti mu blogil ka silma peal, sest uusi retsepte lisandub sisuliselt igal nädalal ja on mida oodata! 😜

vastlakukkel

Parim vastlakukkel moosiga

Parim ja pehmeim vastlakukkel on tehtav ja seda parima tehnikaga, mina kasutan selle jaoks gluteenipastat ja brioche saia metoodikat!
Ettevalmistuse aeg: 20 minutit
Küpsetusaeg: 15 minutit
Kahekordne kergitus: 1 tund 30 minutit
Aeg kokku: 2 tundi 5 minutit
Toidukord: magustoit
Köök: eesti, Skandinaavia
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 10
Kaloreid: 383kcal

Koostisosad

Gluteenipasta:

  • 20 g nisujahu
  • 20 g vett
  • 65 g täispiima

Kukkel:

  • 90 g täispiima
  • 40 g vett
  • 10 g kuivpärmi
  • 340 g nisujahu
  • 2 g soola
  • 35 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned
  • ½ tl kardemoni
  • 2 toasooja Eggo kollast muna
  • 35 g toasooja võid

Mustikamoos:

  • 200 g külmutatud mustikaid
  • 30 g suhkrut
  • ½ sidruni mahla
  • 15 g Be Active supertoidusegu (annab mõnusat hapukust ja lisab maitset)

Kreem:

  • 400 g vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • ½ vaniljekauna seemned

Juhised

Valmista gluteenipasta:

  • Valmista pasta – lisa väiksesse potti jahu, vesi ja piim, sega põhjalikult läbi!
  • Kuumuta saadud segu madalal kuumusel kuni poti põhja tekib kilejas kiht!
  • Jahuta gluteenipasta!

Taigen:

  • Valmista pärmisegu: sega kokku käesoe vee-piima segu, lisa kuivpärm ja suhkur ning jäta seisma.
  • Miksrikaussi kaalu kuivained – jahu, sool, suhkur, kardemon koos vaniljeseemnetega. Mikserda kuivained õhuliseks.
  • Õhulisele segule lisa pärmisegu segu ning lase korralikult sõtkuda. Seejärel lisa ükshaaval toasoojad munad.
  • Lisa jahtunud gluteenipasta ning viimasena toasoe või, lase korralikult läbi seguneda.
  • Lase kerkida kuni segu muutub kahekordseks (umbes 1h).
  • Seejärel vormi ~55 gr pallikesed ning jäta küpsetuspaberile rätiku alla kerkima (umbes 30 minutit kuni 1h).
  • Määri pealt munaga ning küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit. Seejärel jahuta täielikult!

Moos ja kokku panemine:

  • Valmista keedis – kaalu kõik koostisosad väiksesse potti ning aegajalt segades keeda kuni kõik marjad on lagunenud ja kergelt kokku keenud.
  • Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljekauna seemnetega.
  • Samal ajal eemalda kuklitelt pealmine osa ning lõika sisse väike avaus.
  • Jaga vahukoor kaheks ning lisa pool keedisest ½ osale vahukoorele ning sega kergelt läbi, seejärel sega vahukoored kokku ning pane tordipritsi sisse (selle abil tekitad kuklitele marmorefekti). Või siis klassikaliselt paned moosi kukli põhja ja pritsid vahukoore peale.

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 1kukkel | Kaloreid: 383kcal | Süsivesikuid: 46g | Valku: 7g | Rasvu: 20g | Millest küllastunud rasvhappeid: 12g | Kiudaineid: 2g | Millest suhkruid: 15g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb
4 vastust
  1. Laura
    Laura says:

    5 stars
    Tõesti, üks parimaid kuklite retsepte, üldse! 😍 Tegin ka eelmine aasta sama retsepti järgi (kui video juba välja tuli), aga tunne, et nüüd homme tuleb hakata uuesti meisterdama! Aitäh sulle Rauno! 🥰

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Aitäh Sulle! Seda on supertore kuulda! 🤗🤗 Peab vist ise ka meisterdama uuesti hakkama! Varsti ju Vastlapäev juba käes! 😁

      Vasta
  2. Kersti
    Kersti says:

    5 stars
    Tehtud ja väga mõnusad kuklid 😋 Lihtne retsept, mis kutsub veel küpsetama 😊 Aitäh Rauno ❤️

    Vasta
    • Rauno Oolberg
      Rauno Oolberg says:

      Aitäh Sulle Kersti! 😊 Tegin ise ka see aasta uuesti ja no uskumatu – isegi 3ndal päeval veel külmkapis ja karbi sees olid pehmed! 😍😍 Eelmistel aastatel pole lihtsalt nii kauaks jätkunud, see aasta ei jaganudki ja jätkus kauemaks! 😂

      Vasta

Lisa oma arvamus


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Kommentaarid