Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
Hernesupp

Hernesupp suitsulihaga

Imemaitsev hernesupp suitsulihaga, mis nõuab minimaalselt pingutust! Küll läheb aega, et see valmiks, aga tulemus on seda lihtsalt väärt!
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Keetmisaeg: 2 tundi 30 minutit
Aeg kokku: 3 tundi
Toidukord: Lõunasöök, Õhtusöök, Pühaderoog
Köök: eesti
Raskusaste: Keskmine
Portsjone: 6
Kaloreid: 495kcal

Koostisosad

  • 350 g kuivatatud ja kooritud kollaseid herneid
  • 200 g odrakruupe
  • 0,8-1,0 kg suitukonte/suitsutatud supikogu
  • 1 suur sibul (või 2 väiksemat)
  • 3-4 küünt küüslauku
  • 100 g Beehive brändit
  • 250 g porgandit (umbes 3 suuremat porgandit)
  • 4 lehte loorberit
  • 2,5-3 l vett
  • 2 tl soola
  • 15 tera musta pipart
  • Väike peotäis värsket tüümianit
  • Oliiviõli

Juhised

  • Pese kruubid ja herned ning jäta need üleööks külma vee sisse seisma (eraldi).
  • Kui kruubid ja herned on leotatud, siis loputa kruubid.
  • Pane potti suitsukondid, kruubid, vesi ning sool, loorber, terapipar ja tüümian, lase keema tõusta ning keeda madalal kuumusel umbes üks tund, aegajalt vahtu eemaldades/riisudes.
  • Tunni pärast kurna herned ning lisa need supile. Keeda veel umbes 1h.
  • Seejärel eemalda kondid supist, lase veidike jahtuda ning nopi liha nende küljest ära.
  • Samal ajal koori sibul, porgand ja küüslauk, lõika pooleks ning viiluta õhukesed viilud, purusta ka küüslauk. Haki ka porgand väikesteks tükkideks.
  • Kuumuta õli pannil ning prae sibul, küüslauk ja porgand kuni kuldpruun.
  • Lisa brändi ja kuumuta 1-2 minutit, aegajalt segades.
  • Lisa liha ja praetud köögiviljad koos brändiga supile ning keeda veel umbes 30 minutit.
  • Vajadusel maitsesta veel soolaga ning lase supil tõmmata umbes 15 minutit ilma kuumuseta.
  • Serveeri!

Video

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 600g | Kaloreid: 495kcal | Süsivesikuid: 67g | Valku: 18g | Rasvu: 14g | Millest küllastunud rasvhappeid: 1g | Kiudaineid: 16g | Millest suhkruid: 4g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb