Tagasi retsepti juurde
+ portsjonit
pasta alla vodka

"Pasta alla Vodka" ehk viinapasta

See imekiirelt valmiv Pasta alla Vodka on imemaitsev versioon ühest uusimast Itaalia klassikust Penne alla Vodka'st ehk siis viina-tomatikastmes pastast koos terava salaami, ürtide ja juustuga.
Ettevalmistuse aeg: 15 minutit
Aeg kokku: 15 minutit
Toidukord: Õhtusöök, Pearoog
Köök: Itaalia
Raskusaste: Kerge
Portsjone: 2
Kaloreid: 993kcal

Koostisosad

  • 1 sibul
  • 6 küüslauguküünt
  • 100 g teravat salaamit (või chorizot vms)
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 60 g viina
  • 250 g tomatipüreed või purustatud tomateid
  • 110 g vahukoort
  • 50 g riivitud kõvajuustu
  • Maitsestamiseks soola/pipart/tšillisädemeid
  • Õli
  • 200 g kuivatatud pastat (penne, fussilli või mis iganes lühikest pastasorti Sa eelistad!) või 2st munast värsket pastat
  • 10 lehte värsket basiilikut

Juhised

  • Haki ära kõik koostisosad - sibul, küüslauk, kui salaami on õhukeselt viilutatud, lõike need sektoriteks. Riivi ka kohe juust
  • Pane pasta keema (2l vett ja maitsesta soolaga kuni meresoolane) ning keeda pakil olevate juhiste järgi kuni valmis või Sulle sobivalt pehme.
  • Pane keskmise suurusega potti õli, seejärel lisa salaami, proovi see võimalikult laiali raputada ning kuumuta keskmisel kuumusel
  • Kui salaami on veidike värvi saanud ja rasva on välja tulnud, siis lisa sibul, küüslauk ning oregano, prae kuni klaasjas.
  • Seejärel lisa viin, lase alkoholil välja keeda ning siis pane juurde ka tomatipüree ja vahukoor, sega läbi ning lisa juust ja lase hetke kokku keeda (umbes 1 minut).
  • Viimasena maitsesta soola/pipra ja tšillisädemetega (kui otsustad värsket tšillid kasutada, siis lisa see koos sibulaga) ning lisa ka katki rebitud basiilikulehed.
  • Kurna pasta ning lisa kastmele ja sega läbi. Serveeri koheselt ja lisa peale ka juustu. 🙂

Toitealane väärtus

1 portsjon sisaldab: 0.5portsjonit | Kaloreid: 993kcal | Süsivesikuid: 93g | Valku: 36g | Rasvu: 46g | Millest küllastunud rasvhappeid: 23g | Kiudaineid: 6g | Millest suhkruid: 10g
Tegemist on keskmise toitumisalase teabega - mis võib muutuda vastavalt toorainest, valmistusviisist, jne.
Kui armastasid seda retsepti, siis jaga ka oma meistriteose pilti sotsiaalmeedias, et ka mina seda näeksin! Või lisa pilt meie FB gruppi!Maini ära @rauno.oolberg, lisa tägid #rotaste, #sestmaitseloeb